Riktigt god aioli

Varje matlagare med självaktning måste lära sig att sno ihop en fin aioli. Det tycker i alla fall jag, och i går när de övriga käkade skaldjursfat och jag lite andra prylar (som kommer i ett senare inlägg) så fick jag hedersuppdraget att stå för just aiolin. Jag har tidigare skrivit ner ett recept på […]

Sprödpanerade tofufiléer á la mer

Mitt husmanskostsbotaniserande fortsätter. I går upptäckte jag sidan Vardagsmatad som är något så ballt som en sida som har som koncept att försöka vegan- och/eller vegetarianisera olika traditionella husmanskostsrecept. De har bland annat recept på ”revbenspjäll” men också så praktiska saker som ”5 minuters seitan”. Väl värt ett besök. För kvällen så snodde jag deras […]

Grymma vegetariska hamburgare på quornfärs

*Edit – juli 2014*  Sedan jag hittade på det här receptet sommaren 2011 så har det dels varit ett av de mest lästa här på bloggen, men det har självklart också varit ett av de som jag själv har lagat mest. Som alla andra recept man lagar ofta så förändras och utvecklas det. Jag har […]

Omelett med skånsk senap och svarta bönor

Ibland snubblar man bara över en smakkombination som visar sig vara en total överraskning. Det här var precis en sådan, i ordets positiva bemärkelse. Efter att min svåger stått och ordat i köket om hur han kusin allt lärde honom konsten att ha en sträng senap i omeletten ”för att få en så där lite […]

Sparris- och mandeltarte

Våren var kort i år. Jag märkte knappt av den. Köpte tre vårjackor gjorde jag. Jag laddade, men tji. Det är redan sommar. Nu, jag är jag inte den som är den, jag gillar sommaren. Men det förtar en viss charm från vårprimörerna när de inte ens hinner komma till grönsaksdiskarna innan våren är slut. […]

Pasta carbonara

Det här är en klassiker och en favorit hos lilltjejen. Det är också en sån där rätt som jag aldrig har käkat i orginaltappning, dvs med kött, vilket gör det oändligt mycket mer tacksamt att laga den vegetariska varianten. För mig kommer det här alltid att vara så som carbonara ska smaka. Namnet betyder kolarhustruns […]

Det perfekta pannkaksreceptet

Jag har insett att alla tycker att deras föräldrar lagar absolut bäst pannkakor i hela världen. Det här är pappas recept, och det är utan tvekan bäst.

Två grymt goda sätt att tillaga ägg.

Jag är inte världens sportigaste person och är absolut inte något hälsofreak, men alla vill vi ju må bra. Eftersom att jag inte äter kött, och oftast prioriterar att få i mig goda saker framför det som är absolut mest näringsriktigt så kan jag under perioder få lite problem med att få i mig tillräckligt […]

Tapaskväll, eller sex små rätter också kallat

Jag bangar aldrig inför en utmaning, så när Silvia önskade sig en tapaskväll här i veckan så kunde jag inte göra annat än att bli entusiastisk. När Sarah gick och bjöd in halva grannskapet så blev det dock ganska mycket jobb kan jag lova! De här recepten räckte gott och väl till sex vuxna alla […]