Minska ditt matsvinn – Veckomeny!

Hej vänner! Jag hoppas att allt är bra med er! Januari har dragit igång 2018 med full fart och jag är säker på att ni, precis som jag sliter lite så där lagom hårt med att få ihop era nyårslöften att bli mer än bara förhoppningar och faktiskt bli något långsiktigt. Ett av mina mål […]

Vegobiff med hemmagjord fempepparsås och sauterad savoykål

Hej! – Recipe in english further down! – Hoppas att allt är fint med er! Den här veckan bjuder jag på ett roligt och riktigt gott recept på en av den svenska veganvärldens stora besattheter – fempepparsåsen! För er som inte hänger regelbundet i olika veganforum på facebook kanske det här låter väldigt udda. Varför […]

Vegetariska pannbiffar med lök, vardagshusmanstema!

Hej! Det här receptet har jag skrivit om förut, fast då innehållandes ägg, och med väldigt tråkiga och fattiga bilder. Det är dock ett recept jag verkligen gillar, och som jag har tyckt förtjänat mer uppmärksamhet och kärlek än det fått än så länge. Så jag tar den här chansen att tweaka och ge det […]

Vegetarisk pannbiff med lök

Vad är väl en exkursion in i husmanskostens förlovade land om den inte åtminstone till viss del är ledsagad av herr Leif Mannerström? Det här receptet är lånat av allas vår vithåriga mästerkockseminens, men vegotweakat av yours truly. Jag har alltid älskat pannbiff med lök. Det är något väldigt speciellt i att frossa hejdlöst i en […]

Hamburgare på soltorkade tomater och med två sorters salsor

Min bror och jag har en grej just nu då vi på alla möjliga sätt vi kan försöker kompensera vår vegetariska/veganska diets brist på mustiga flintastekar och grillade grissidor genom att laga så svulstiga och chilifyllda amerikainspirerade rätter som möjligt. Förra gången (som jag ännu inte bloggat om, men som kommer) så testade vi olika […]

Grymma vegetariska hamburgare på quornfärs

*Edit – juli 2014*  Sedan jag hittade på det här receptet sommaren 2011 så har det dels varit ett av de mest lästa här på bloggen, men det har självklart också varit ett av de som jag själv har lagat mest. Som alla andra recept man lagar ofta så förändras och utvecklas det. Jag har […]

Matupplevelser på Österlen del 2 – Maritim och Brösarps gästgifveri

Det här kommer inte att bli ett lika långt och utförligt inlägg som det förra om vår semester, men jag känner ändå att jag vill dela med mig av de här två ställena. Inget av dem är renodlade vegetariska, verkar knappt finnas några sådana värda priset vad jag vet, men maten jag fick var så […]