fbpx

Pastagratäng med tomatsås och mozzarella

I går var jag och Sarah ute och firade femårsjubileum. Vi hade fixat barnvakt för första gången sedan minstingen föddes och hade supertrevligt. Kanske not needed to say så var behovet av comfortfood stort så här dagen efter;) (oroa er inte, vi drack inte så mycket så vi inte hade koll på den lilla tjejen! […]

Mustig svamppaj med lock

Jag såg ett nytt matlagningsprogram här förra veckan på typ sjuan eller någon annan liknande kanal där två bröder, den ene slaktare och den andre bagare lagade en massa brödbaserad mat tillsammans. Bland annat hade de en pajbakartävling där de tävlade i att baka den smarrigaste pajen till ett gäng triatleter. Det var sjukt mycket […]

Quesadillas med bönchili

I går var min svåger på söndagsmiddag och då käkade vi det här. Receptet kan vara en mix av två av de godaste grejerna som finns, bönchili och quesedillas och igår fick jag till en riktigt schysst version. Det är fräscht, gott och somrigt, tycker jag iaf. Testa och be the judge! Bilderna är ifrån […]

Pasta orecchiette con pesto genovese

Hej! Länge sen sist nu. Måste verkligen säga att det senaste året inte varit Jävligt gotts starkaste. Det var fem månader sedan mitt senaste inlägg och dessförinnan var det väldigt glest mellan posterna. Trots detta har ni fortsatt komma tillbaks och nyåret satte ett besökarrekord, kul men känns lite smått oförtjänt. Vårens torka har berott […]

Rödbetsbruschetta – förrätten på nyårsafton

Årets nyårsafton firade vi ganska lugnt med en av Sarahs barndomskompisar som bjöd på knytismiddag. Jag fick förrätten tilldelad mig och informationen att barndomskompisens kille tydligen skulle försöka sig på konststycket att laga ”något uzbekiskt” till huvudrätt. Vad fan är uzbekisk mat var min första fråga, och min andra – vad gör man till det? […]

Bruschetta

När jag lagade det här förra veckan så var jag nästan övertygad om att jag redan hade skrivit om det på bloggen, men jag märkte nu när jag satte mig ner och kollade igenom recepten att jag faktiskt lyckats gå nästan två hela år utan att skriva om denna kungliga rätt. Nå – rätt ska […]

Fattigmanspesto

Pesto är ruggigt gott. Det tror jag att fler än jag håller med om. Olyckligtvis så är det dock ganska dyrt om man ska köra fullt ut på originalingredienserna. Pinjenötter, parmesan och en herrans massa basilika blir en del dubloner om man ska laga tillräckligt mycket för att kunna spara ett tag. Här drygade jag […]

Västerbottenpaj med svamp och rödlök

Hej igen! Jag vet att jag varit dålig på att uppdatera senaste månaden, men jag har börjat på ett nytt jobb, lilltjejen har börjat i nollan och jag har varit superförkyld så jag har inte alls haft någon ork för varken matlagning eller skrivande på senaste. Nu börjar saker och ting normaliseras någorlunda här hemma […]

Palak Paneer – Äntligen ett bra recept!

Jag är ett gigantiskt fan av palak paneer och om ni har följt bloggen ett tag så vet ni att jag under ganska lång tid har försökt få till ett bra recept med ganska så varierande resultat. Oftast inte bra. De har blivit för bittra, för tråkiga, haft för lite spenat, varit för lika tikka […]

Pasta med spenat, zucchini och aubergine

Det här receptet är ett sånt där recept som man kommer på genom att personen man ska hem på besök hos säger: ”Jag har färsk pasta och en aubergine hemma, du kan väl hitta på nåt?”. Typ. Skippa fetaosten så blir det veganskt. Jag måste verkligen säga att havregrädde är the shit. Supergott och krämigt […]

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Veganskt eller vegetariskt
Tillfälle
Typ av mat
Egenskaper
Passar denna säsong
Recept Från Världens Hörn
Högtider
Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT