Risotto med ruccola och primörer
Det här receptet behöver inte så mycket introduktion, namnet säger i stort sett allt om rätten. Jag hittade på den med inspiration ifrån den fantastiska risotton jag fick på Maritim i Simrishamn i somras, och även om mitt resultat blev ganska annorlunda så är jag nöjd. Inte minst så ska jag börja ångkoka mina grönsaker […]
Världens bästa tomatsallad
Jag är en stor förespråkare av att äta säsongsbetonat. Förutom att äta närodlat och ekologiskt så är jag övertygad om att det är ett av de säkraste sätten att få tag på riktigt goda råvaror till så bra priser som möjligt. Som vegetarian är det naturligt att just grönsakerna då också tar en ganska stor […]
Halloumispett med citron och chili
Jag älskar att grilla. Jag älskar ost. Ergo – I like halloumi. Det här receptet är baserat på ett fåtal enkla smaker som funkar grymt tillsammans med den salta osten och är barnsligt enkelt. Ät spetten tillsammans med nykokt färskpotatis eller bulgur och kanske en het pebre. För ovanlighetens skull ska jag inte säga mer […]
Grymma vegetariska hamburgare på quornfärs
*Edit – juli 2014* Sedan jag hittade på det här receptet sommaren 2011 så har det dels varit ett av de mest lästa här på bloggen, men det har självklart också varit ett av de som jag själv har lagat mest. Som alla andra recept man lagar ofta så förändras och utvecklas det. Jag har […]
Pasta med stekta tomater och fetaost och Jävligt gott firar 1/2 år!
Shit. Nu har jag tappat formen här. Hela elva dagar sedan det senaste inlägget! Det är rekord det, kanske inte ett positivt ett men ändå… Jag får skylla på midsommarafton, ganska mycket jobb och det faktum att jag faktiskt också har varit ute och levt det liv jag skriver om. Det har blivit en hel […]
Sparris- och mandeltarte
Våren var kort i år. Jag märkte knappt av den. Köpte tre vårjackor gjorde jag. Jag laddade, men tji. Det är redan sommar. Nu, jag är jag inte den som är den, jag gillar sommaren. Men det förtar en viss charm från vårprimörerna när de inte ens hinner komma till grönsaksdiskarna innan våren är slut. […]
Tagliatelle med zucchini och fetaost
Det här är en gammal klassiker som jag inte lagat på ett tag. Enkelt, få ingredienser och fräscht som attans. Precis som pasta ska vara. Jag har börjat försöka skära ner på de värsta kaloriintagen på senaste också så det fick bli fullkornspasta istället för vanlig tagliatelle, funkar bara bra det! Jag har länge varit […]
Fetaost- och rotsakssallad på Frida & Jag
Jag har hittat ett nytt favoritfik på Kungsholmen. Det heter Frida & Jag och var, har jag fått berättat för mig, tidigare ett Muffin bakery. Nu är det ett charmigt, lite halvminimalistiskt uteserveringsfik med grymt käk. Väl värt ett besök så länge solen tittar fram. Det ligger precis ovanför Rålambshovsparken, ganska nära bron mot Västerbroplan […]
Halloumisallad med gröna bönor
Det här receptet har jag snott ifrån DN.se. Jag har bytt namn på den från Bönsallad med halloumi till Halloumisallad med bönor samt lagt till rädisor och citron. I’m a real wild child! Nä men seriously. Det här är schysst, en lite annan, svensk take på halloumi, jag käkade det med saltstekt potatis vilket passade […]
Pastagratäng med vegofärssås
Äntligen är det påsk och vi är nere i Skåne igen. Klanen är samlad och i fem dagar framöver ska det lagas festmat! Första dagen var det inte riktigt upplagt för att laga någonting avancerat, men det är ju trist att laga samma gamla tråkkäk som alltid så varför inte slå till med en twist? […]