fbpx

Smörstekt och självplockad Karl-Johansvamp

När hösten närmar sig får jag ofelaktigt ett särskild sorts kli i fingrarna. Det är skogen som ropar på mig. Kantareeeeelleeeer, låter det. Svaaaaaaaamp. Karl-Joooooohan! Karl-Joooohan! Ungefär som den där barbröstade maoriern i Lokareklamen. ”Meloooonas! Melooonas!” Det finns bara ett sätt att rå bot på det och det är att ge efter, vilket jag glatt […]

Matupplevelser på Österlen del 2 – Maritim och Brösarps gästgifveri

Det här kommer inte att bli ett lika långt och utförligt inlägg som det förra om vår semester, men jag känner ändå att jag vill dela med mig av de här två ställena. Inget av dem är renodlade vegetariska, verkar knappt finnas några sådana värda priset vad jag vet, men maten jag fick var så […]

Pasta med stekta tomater och fetaost och Jävligt gott firar 1/2 år!

Shit. Nu har jag tappat formen här. Hela elva dagar sedan det senaste inlägget! Det är rekord det, kanske inte ett positivt ett men ändå… Jag får skylla på midsommarafton, ganska mycket jobb och det faktum att jag faktiskt också har varit ute och levt det liv jag skriver om. Det har blivit en hel […]

Primo Ciao Ciao Bondegatan

Det känns som att jag inte gör annat än att recensera olika Primorestauranger på den här bloggen. Men, det här är faktiskt mitt favoritställe. Inte på grund av att de har så otroligt mycket bättre mat, men för att den totala upplevelsen är helt oslagbar. Den lilla hörnlokalen har bara ett fåtal bord som trängs […]

Första inbjudningen!

Woho! Jag är äntligen en riktig bloggare. En sån som får bjudgrejer, får gå på trendiga förhandsbjudningar för fackfolk, agerar expert i morgonsoffor och som åtnjuter massornas beundran. Vagabond släpper en särskild mattidning och de vill ha MIG där. Yeah! (Mig och alla andra 20 000 miljoner matbloggande stockholmare..) Nåja, jag kanske kan slå ett […]

Quorns nya falukorv

Quorn har fixat fram en vegetarisk falukorv. Sicken grej va! Länge sedan man käkade något sånt här måste jag säga… Men självklart är det ett måste på mitt quest för att testa alla vegetariska korvar jag kommer över, så idag när lilltjejen var hemma med krupphosta så fick jag chansen att laga lite hederlig husmanskost […]

SJ:s nya, oätliga vegetariska mat

Vad fan är grejen SJ? Hatar ni vegetarianer? Det är inte okej att när ni äntligen kommer med en ny vegetarisk rätt, vilket ni föredömligt kom ihåg att klämma in i er nya produktserie, att ännu en gång begå samma trista misstag som vanligt. Varför envisas ni med att laga rätter som inte ens är […]

I köket på Shanti?

I torsdags var jag och en vän och käkade på kvarterskrogen/trendiga indiern Shanti som ligger på hörnet av nedersta Katarina Bangata på Södermalm, alldeles vid mitt jobb. En av stans bättre måste jag säga, både till lunch och middagsutbud. Inredningen är mörk och mysig, med bastanta bord och lite klurig planlösning och servicen är alltid […]

Pasta med tomatsås och grönsaker – världens tråkigaste rätt

Igår var jag Sarah och lilltjejen och käkade alla hjärtans dag middag på restaurang Kungsholmen. Det var mycket trevligt och mysigt, roligt att hon börjar bli så stor så man faktiskt kan gå ut och käka med henne utan att hela kvällen ska behöva gå åt att mata henne. Tvärt om så var den lilla […]

Helgens bästa fikakorg

Det här var söndagens trefika på jobbet. Ja, ibland jobbar jag på söndagar. Tur då att man får sånna här godsaker serverade för att hålla humöret uppe.

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Veganskt eller vegetariskt
Tillfälle
Typ av mat
Egenskaper
Passar denna säsong
Recept Från Världens Hörn
Högtider
Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT