fbpx

Quorns nya falukorv

Quorn har fixat fram en vegetarisk falukorv. Sicken grej va!

Länge sedan man käkade något sånt här måste jag säga… Men självklart är det ett måste på mitt quest för att testa alla vegetariska korvar jag kommer över, så idag när lilltjejen var hemma med krupphosta så fick jag chansen att laga lite hederlig husmanskost the like me tastebuds havn’t had in years.
Korvarna kommer serverade i en plastpåse innehållandes två små korvar á 150 g styck. Förutom mikrostorleken så är de till det yttre förvillande lika vanlig falukorv. De är inslagna i sånt där rött plastskinn, har nästan samma grårosa ton som vanlig falukorv och samma sorts böj. Den råa korven har dock en lite läskig konsistens, det är väldigt uppenbart att det här inte är någonting som växer på träd eller har en mamma. Den har också en lätt biton av quorn, även om det också finns en lika karaktäristisk smak av falukorvskryddor (eller vad man ska kalla det)… Nå den är väl kanske inte först och främst gjort för att ätas rå på mackor, även om det ju hade varit en bonus om det hade gått det med.
Tillagad så var den dock bättre måste jag säga! Långt ifrån orginalet så klart, men det var väl bara att vänta. Ganska mild men  god smak, lite mjuk konsistens som lite liknande sojakorv men det åtgärdades lätt genom att steka den i skivor och ge den en fin stekyta. Det enda problemet jag skulle säga att jag hade med den var det att den är ganska torr, något som alla sådana här vegetariska fuskgrejer verkar lida av. Men, stek den i olja och servera med mycket ketchup så märks det knappt.
Helt godkänt skulle jag säga! Nu ska jag köpa mig ett till paket och laga ugnskorv. Mumma!

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
5 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
5
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!