Polsk svampstuvning med halloumi och rösti
Hej! För flera år sedan var jag på Café Piastowiavska som jag tror fortfarande ligger kvar på Tegnérgatan och käkade en rätt som jag bara inte lyckats få ur huvudet sedan dess. Jag har lagat den några gånger till och från själv, men av någon anledning inte skrivit om den här på bloggen. Polsk husmanskost […]
Vegansk tunnbrödsrulle med skagenröra
Hej hej! Som ni kanske märkt om ni följt mig på instagram så är jag ett enormt fan av food trucken Vegan Soul Train. De har tagit det här med vegansk street food till en helt annan nivå med sina pulled chicken burgare, dönertallrikar och inte minst deras prisvinnande skärgårdsrulle. En mäktig tunnbrödrulle fylld med […]
Vegansk boeuf bourguignon
Hej! *Recipe in english below!* Ibland händer det. Jävlar alltså. Och det roliga är att det har hänt ganska ofta nu på senaste dessutom. Både med fejkonet, med palten (som ni får läsa om i min kommande kokbok!) och nu med den här grytan. Ni vet, när man lagar något som man vet, man bara […]
Veganskt dillkött
Jag har outat det på instagram, men det här blir väl kanske(?) första gången i ett blogginlägg. Jag och Owl Streets jobbar på en ny bok! Den kommer att komma sent i vår och kommer att ha tema husmanskost. Hur fint låter inte det? Boken kommer att innehålla 17 stycken recept, och några av dem […]
BBQ Baked Beans från Jamie's Food Tube
Det här mina vänner, kan vara ett av 2015 års bästa tips. Så håll i er. Jamie Olivers youtubekanal, Jamie’s Food Tube är helt amazing. Över 500(!) 3-10 minutersvideos med sjukt inspirerande matlagning. Det är ingen hemlighet att jag är ett enormt Jamie Oliver fan. Jag tycker att hans approach till matlagning är grym. Enkla […]
Vegetarisk pannbiff med lök
Vad är väl en exkursion in i husmanskostens förlovade land om den inte åtminstone till viss del är ledsagad av herr Leif Mannerström? Det här receptet är lånat av allas vår vithåriga mästerkockseminens, men vegotweakat av yours truly. Jag har alltid älskat pannbiff med lök. Det är något väldigt speciellt i att frossa hejdlöst i en […]
Julklapp: Höstens alla matradio-snack på Soundcloud!
Under hösten har jag haft det stora nöjet att vara ett stående inslag i etern på fredagseftermiddagen för ca 25 000 östgötar som lyssnat på EastFM Afterwork. Jag har bjudit på mina favoritrecept och snackat en massa gojja tillsammans med programledarna Julle och Hugo och allt som allt har det väl blivit en så där tio […]
Gräddstuvade vegetariska köttbullar med hasselbackspotatis, pressgurka och rårörda lingon
Det här mina vänner. Det är husmanskost at it’s best. Och, precis som min pappa en gång i tiden lagade det så är det också drypandes av fett och godsaker, precis som det ska vara. Det här är mat anpassad för att hålla igång en hel bondfamilj efter en hård dags arbetande på gården. Då […]
Foliegrillade grönsaker
Det här receptet har jag sugit på i flera år. Det är en sån där liten pärla som verkligen förtjänade att levereras vid exakt rätt tillfälle. Och det är idag. Den 21 maj 2014. Denna fantastiska dag! Haha, ja eller så hittade jag bilderna i ett semesteralbum ifrån 2011 och kom på att den här […]
Shepherds pie
Få saker är så praktiska som recept som nästan uteslutande kan lagas på rester. Tänk på det. En helt perfekt och fullgod rätt, bestående enbart utav rester ifrån andra rätter. Lite som Frankensteins monster, fast snällt och gott. Änte fint? Paj är ju typ förkroppsligandet av det konceptet. Du tar lite mjöl, en massa smör, […]