Vegetarisk pannbiff med lök
Vad är väl en exkursion in i husmanskostens förlovade land om den inte åtminstone till viss del är ledsagad av herr Leif Mannerström? Det här receptet är lånat av allas vår vithåriga mästerkockseminens, men vegotweakat av yours truly. Jag har alltid älskat pannbiff med lök. Det är något väldigt speciellt i att frossa hejdlöst i en […]
Julklapp: Höstens alla matradio-snack på Soundcloud!
Under hösten har jag haft det stora nöjet att vara ett stående inslag i etern på fredagseftermiddagen för ca 25 000 östgötar som lyssnat på EastFM Afterwork. Jag har bjudit på mina favoritrecept och snackat en massa gojja tillsammans med programledarna Julle och Hugo och allt som allt har det väl blivit en så där tio […]
Boken Bloody Good Vegetarian BBQ är här!
Det känns otroligt kul att äntligen kunna presentera vad jag och mina polare på Owl Streets har jobbat på under större delen av sommaren. Som ni vet så har vi under de senaste månaderna lanserat ett gäng riktigt schyssta receptposters tillsammans. Veggie Burger, Fooled Pork, Halloumi Skewers, Quesadillas och The Mother of All Tomato Salads. Men det […]
Gräddstuvade vegetariska köttbullar med hasselbackspotatis, pressgurka och rårörda lingon
Det här mina vänner. Det är husmanskost at it’s best. Och, precis som min pappa en gång i tiden lagade det så är det också drypandes av fett och godsaker, precis som det ska vara. Det här är mat anpassad för att hålla igång en hel bondfamilj efter en hård dags arbetande på gården. Då […]
Vegetarisk lasagne
Jag tror att det här kanske är ett av Sveriges, om inte världens vanligaste vegetariska recept. Det är i alla fall typ Sveriges mest googlade rätt med ordet ”vegetariskt” i titeln. Själv känner jag mig lite kluven. Visst, det är supergott. Visst, det mättar många. Visst, det är enkelt och om man vet vad man […]
Vegetariska spanska köttbullar
Den här sommaren har verkligen varit en helt fantastisk matsommar! Jag har grillat som en galning och nästan varenda kväll har varit en stormiddag med olika omväxlande delar av familjen. Riktigt riktigt fint alltså! Jag undrar hur jag ska klara av att åka hem till stan på fredag, till min trista elspis och vardagsmat. Jag […]
Vegoburgare – Bloody Good Vegetarian BBQ Poster nr 1 + Recept
När vi satte igång att planera det här projektet var det egentligen bara ett enda recept som jag såg som självklart att ha med. Vad är egentligen en grillsommar utan burgare? Det är som att försöka föreställa sig hårdrock utan Marshallstärkare. Jul utan Kalle. Stålmannen med kalsongerna på insidan. Det går, men det är långt […]
Vegetariska Wallenbergare med medelhavssmak a.k.a Johanssonare
Som jag skrev i mitt förra inlägg så fick jag för några veckor sedan hem en matkasse ifrån Mathem med flera olika recept. Förra veckans parmesanpanerade quornfiléer är ett som jag anpassat därifrån och det här är ett annat. Det är är dock till skillnad från det förra något mer avancerat, i alla fall enligt […]
Parmesanpanerad quorn
Den här lilla godbiten plockade jag upp ifrån ett recept som kom med i Mathem.se:s matkasse som jag testade för några veckor sedan. Det var en sån där prova-på påse jag fick testa för halva priset, annars tycker jag att det är svårt att riktigt klara av dem. Dyrt som tusan brukar det vara, och […]
Quorn al cacciatora (Italiensk jägargryta)
Det här receptet introducerade en av mina svägerskor mig för under påsken, och det totaly blew mig away! Förutom limequorn (ja, ni läste det rätt, jag älskar den rätten) så är det nog absolut ett av de godaste sätten att tillaga quornfiléer jag hittat so far. Marinaden ger quornen en pikant smak av citron och såsen på […]