Saffranstofu
Hej! Det här receptet tog jag fram för att passa på julbordet, men det funkar precis lika bra som en egen rätt tillsammans med ris och en sallad. Receptet går att variera ganska mycket beroende på vad du gillar. Grundreceptet blir ganska sött med både sötpotatisen och kokosgrädden, så jag skulle rekommendera att krydda upp […]
Vegansk renklämma
*** I samarbete med Yi Pin *** Hej! Den här helgen var jag på Vegovision och sålde merchandise, signerade kokböcker, föreläste och lagade en massa mat i vår monter. Det var hur kul som helst att träffa en massa läsare och andra glada själar på mässan! Ni är verkligen hur fina som helst! <3 Själva […]
Jävligt Gott möter Elaine Eksvärd – Avsnitt 2 – Vegansk äggröra!
I avsnitt 2 av Jävligt Gott och Elaine Eksvärds lilla veganskola så ger vi oss på Elaines tidigare paradrätt – äggröra! Det kanske låter lite konstigt med äggröra i ett veganskt matlagningsprogram, men det är det faktiskt inte alls. Det är sjukt enkelt och otroligt gott att göra den här veganska versionen av scrambled […]
Jävligt Gott möter Elaine Eksvärd – Avsnitt 1 – Vad behöver du i ditt nya vegoskafferi?
Idag är jag väldigt glad att kunna presentera första avsnittet av fyra av en liten miniserie där jag och Elaine Eksvärd (som ni kanske känner ifrån Snacka Snyggt Retorikbyrå, Treskablinoll och hennes jätteblogg och instagram) utforskar livets nödvändigheter och hur man får till dem på bästa sätt som vegan. I fyra avsnitt så går […]
Vegansk spansk tortilla med aioli och mojo rojo
***I samarbete med Fazer Yosa*** Hej! Hoppas allt är fint med er! Det här receptet och inlägget är i samarbete med Fazers nya havreprodukter Yosa. Det är ett gäng växtbaserade mejeriprodukter (kan man säga så?) som allesammans av riktigt bra kvalité och som än mer utökar utbudet av bra växtbaserade alternativ på marknaden, men […]
Pasta med grillad pumpa, rosmarin och tofu
Hej! Hoppas allt är fint med er! Själv är jag dödsförkyld den här veckan. Fy bubblan alltså, sjukt segt… Jag känner mig som killen i den där dåliga reklamen för Echinagard från 94… 😛 Just nu har jag liiite för mycket på gång för att riktigt ha tid att vara förkyld dock… I kväll håller […]
Grekisk sallad med marinerad tofu, vegansk tsatsiki och vitlökskrutonger
Hej! Oj, nu var det verkligen jättelänge sedan jag publicerade ett nytt recept här på bloggen. Typ en hel månad sedan! Det har varit sjukt mycket jobb med alla utbildningar jag har haft den senaste månaden, och jag håller också för fullt på att planerar för vad som förhoppningsvis ska bli nästa steg i […]
Veganska revbenspjäll med Clara Henry!
Hej! Jag hoppas att allt e fint med er! Förra veckan hade jag den stora glädjen att få hänga en eftermiddag med supercoola Clara Henry i vår köksstudio. Jag hade bjudit in henne för att få en chans att snacka om något som jag tänker att hon generellt sett är en expert på, och som […]
Recension: Woki, Göteborg
Woki, Norra Hamngatan 20, Göteborg Recensent: Jenny Luks. Woki är en alldeles sprillans ny snabbmatsrestaurang belägen supercentralt på utsidan av Nordstan, precis vid Brunnsparken. Förfrågningarna från hungriga, tillresta veganer som vill äta nära Centralstationen/Nordstan tycks aldrig sina, men nu finns det ultimata svaret: Woki. Jag och mitt sällskap besöker Woki strax efter premiärdagen. Det ska […]
Lyxig vegansk palak paneer med tofu
Hej! Jag hoppas allt är väl med er! Det senaste dygnet har jag suttit i en löpande och ganska intensiv Facebookdiskussion med en massa olika människor rörande det senaste inlägget jag skrev om att jag tycker att bönder och veganer borde göra mer gemensam sak för att få till en bättre livsmedelsproduktion i Sverige. Det […]