Southern Fried Tofu

I samarbete med Ta Fram Det Bästa Hej! Här hörrni! Har ni ett recept som jag har velat laga hur länge som helst, men av någon anledning inte lyckats med att ta mig för förren nu. Jag antar att hela grejen med att behöva frysa och tina tofun så många gånger gjort att jag dragit […]

Jävligt Hummus

Hej! Hoppas allt är fint med er! Här kommer augustis recept på den veganska månadsburgaren jag har skapat till Bastard Burgers! Jag kallar den Jävligt Hummus och det är bland annat exakt det den innehåller! Men – med en twist. Jag rekommenderar att du gör den på gula ärtor den här gången istället för på […]

Super god ceasarsallad

Hej! För någon vecka sedan skrev jag om mitt nya samarbete med Like Meat där vi bland annat vill lära er att veganisera era favoritkycklingrätter och jag utlovade fler recept från videon som vi gjorde tillsammans. Här kommer nästa! Det är en vegansk ceasarsallad med knaperstekta Like Chicken bitar, krutonger, stekt rökt tofu, sallad och […]

Proteinladdad vegansk ramensoppa

*I Samarbete med Vego i Världsklass* Hej! Hörrni! Nu börjar det äntligen röra på sig kring projektet Vego i Världsklass som jag pratat om här i över ett halvår! Vego i Världsklass är ett samarbetsprojekt mellan WWF Världsnaturfonden och Svenska Olympiska Kommiten (SOK) som går ut på att lyfta upp växtbaserad träningsmat och göra den […]

Anta utmaningen! Lär dig älska tofu med #Tofuveckan

Hej! Igår kväll såg jag ett inslag med Handelsprofessorn Micael Dahlen på TV 4 nyhetsmorgon när han pratade om nyårslöften, varför man bryter dem och hur man ska gå till väga för att lyckas hålla dem och skapa nya vanor på riktigt. En del av hans utläggning handlade om hur han själv hade försökt lära […]

Jävligt Franskt – stort nytt samarbete med Crepson!

Hej! Hörrni! Åter igen stora och glada nyheter! Det känns som att jag börjar bli något av en hackande skiva här, men på ett bra sätt. För det händer verkligen många roliga grejer just nu! Och – tro mig, det kommer mer, så ni kommer få stå ut med mina stora glada nyheter ett tag […]

Vegansk Biff Wellington med rödvinssås och duchessepotatis

*** I samarbete med Bong Touch of Taste*** Hej! Hoppas allt är fint med er! När jag skriver det här är det fortfarande några dagar innan jul, men när ni läser det har det precis varit jul och med största sannolikhet börjar ni bli ganska trötta på julmat och har börjat få lätt ångest inför […]

Veganska ägghalvor 2.0

Hej! Jag har redan ett recept på veganska ägghalvor på bloggen sedan tidigare, då med avocado fyllda med majonnäs och tångrom. Det här skulle man kunna se lite som en version av det receptet. Vi skippar avocadon och ersätter den med naturell fast tofu och pimpar majonnäsen ett steg extra med lite svart salt och […]

Saffransdoftande couscoussallad med torkad frukt och nötter

Hej! Den här matiga couscoussalladen MÅSTE ni testa! Eller ja, sallad och sallad. Det är i ju i stort sett en hel rätt i en enda panna, fullproppad med godsaker. Inspirationen kommer så klart ifrån Marocko, men jag har höftat och hittat på lite allt eftersom jag själv tyckte att det lät gott och inte. […]

Linssallad med grönkål, rökt tofu och basilika

Hej! Det här receptet är inspirerat av södra Frankrike och Provence med oliver, örter och mustiga smaker. Salladen passar perfekt på en buffé, som en lättare måltid i sig eller som ett riktigt matigt alternativ till pasta eller potatis till till exempel grillat. Det är enkelt också! Koka linserna, hacka grönsakerna, stek dem och rör […]