fbpx

Vegansk skagenröra

Det här är ett recept som mycket väl skulle ha kunnat passa i min nya kokbok Jävligt God Husman. Men tyvärr (eller, vad säger jag, jag är inte ett dugg ledsen över det) så skickades den på tryck (!!!) i måndags, så skagenröran hann inte komma med. Så, då får ni den här istället! Boken […]

Tortellini med fejkon, trattkantareller och rödvin

Ibland behöver ett recept inte vara så komplicerat för att vara gott. Det här är ett sånt. Om du bara har en kvart på dig, lite överblivet fejkon i kylskåpet och en fin date på ingång. Då är det här rätt recept för dig. 😉

Tofu tikka masala på 30 minuter!

Jag börjar faktiskt bli liiite småstolt över mina skills i att laga indiskt. Inte för att jag är någon sorts supervirtuous, men de tre rätter jag kan laga börjar bli riktigt smarriga. 😉 Just tikka masala är dessutom en barnfavvo här hemma, så den är lite extra tacksam att göra. Det är få saker som […]

Veganskt bacon – fejkon, hemmagjort!

Det här är ett certifierat epic life hack. Och jag lovar er,  åtminstone mitt liv kommer aldrig att bli detsamma igen. Min matlagning har levlat till en nivå av awesomeness aldrig tidigare uppnådd. Jag kan göra mitt eget fejkon. När jag vill, hur ofta jag vill och hur mycket jag vill. Haha, okej. Jag kanske […]

Vegetarisk pad thai – jättegott och enkelt!

För några månader sedan gjorde jag ett samarbete med Linas Matkasse där jag testade deras kasse i två veckor för att utvärdera det. Vad jag tyckte om den grejen kan ni läsa i det här inlägget, men en av de grejerna jag kanske mest tar med mig ifrån det är det här helt fantastiska receptet […]

Kryddiga tofuspett med smak av Sichuan

Det här receptet hittade min svägerska Anna i DN för ett tag sedan och nu när vi var nere i sommarhuset allesammans så var hon hell bent på att vi skulle laga det. Inte mig emot, det lät grymt gott. Enda problemet var att det krävde ganska speciella ingredienser (förutom tofu då som ganska många […]

Grillade paprikor fyllda med fetaost

Det här är ett recept som jag slängde i hop för några veckor sedan när jag tröttnat på att bara grilla samma gamla grejer hela tiden. Jag brukar ganska sällan grilla fyllda grönsaker, men just paprikor lämpar sig ju faktiskt ganska så bra för ändamålet. Det blev väldigt gott, men det är nästan så att […]

Svensk-italiensk crossovermiddag på midsommar

Hej vänner! Bloggen har, som ni ju säkert märkt fått vila nu ett par månader. Jag har inte känt mig peppad alls. Men, till min stora glädje har det inte inneburit att ni har lämnat mig. I torsdags, inför midsommar fick jag årsbästa i besökarantal med hela 613 besökare! Det gör mig verkligen glad att […]

Sprödpanerade tofufiléer á la mer

Mitt husmanskostsbotaniserande fortsätter. I går upptäckte jag sidan Vardagsmatad som är något så ballt som en sida som har som koncept att försöka vegan- och/eller vegetarianisera olika traditionella husmanskostsrecept. De har bland annat recept på ”revbenspjäll” men också så praktiska saker som ”5 minuters seitan”. Väl värt ett besök. För kvällen så snodde jag deras […]

Svensktillverkad tofu från Omi Foods

Precis bredvid mitt jobb vid Vitabergsparken på Södermalm i Stockholm ligger en Coop Nära butik på vilken jag har lyckats lägga vantarna på den här godbiten. Det är en, enligt förpackningen, svensktillverkad tofu! Nu, jag har inte grävt så djupt i det här, det kan mycket väl vara så att den så att den bara […]

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Veganskt eller vegetariskt
Tillfälle
Typ av mat
Egenskaper
Passar denna säsong
Recept Från Världens Hörn
Högtider
Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT