Vegansk skagenröra
Det här är ett recept som mycket väl skulle ha kunnat passa i min nya kokbok Jävligt God Husman. Men tyvärr (eller, vad säger jag, jag är inte ett dugg ledsen över det) så skickades den på tryck (!!!) i måndags, så skagenröran hann inte komma med. Så, då får ni den här istället! Boken […]
Tortellini med fejkon, trattkantareller och rödvin
Ibland behöver ett recept inte vara så komplicerat för att vara gott. Det här är ett sånt. Om du bara har en kvart på dig, lite överblivet fejkon i kylskåpet och en fin date på ingång. Då är det här rätt recept för dig. 😉
Tofu tikka masala på 30 minuter!
Jag börjar faktiskt bli liiite småstolt över mina skills i att laga indiskt. Inte för att jag är någon sorts supervirtuous, men de tre rätter jag kan laga börjar bli riktigt smarriga. 😉 Just tikka masala är dessutom en barnfavvo här hemma, så den är lite extra tacksam att göra. Det är få saker som […]
Veganskt bacon – fejkon, hemmagjort!
Det här är ett certifierat epic life hack. Och jag lovar er, åtminstone mitt liv kommer aldrig att bli detsamma igen. Min matlagning har levlat till en nivå av awesomeness aldrig tidigare uppnådd. Jag kan göra mitt eget fejkon. När jag vill, hur ofta jag vill och hur mycket jag vill. Haha, okej. Jag kanske […]
Vegetarisk pad thai – jättegott och enkelt!
För några månader sedan gjorde jag ett samarbete med Linas Matkasse där jag testade deras kasse i två veckor för att utvärdera det. Vad jag tyckte om den grejen kan ni läsa i det här inlägget, men en av de grejerna jag kanske mest tar med mig ifrån det är det här helt fantastiska receptet […]
Kryddiga tofuspett med smak av Sichuan
Det här receptet hittade min svägerska Anna i DN för ett tag sedan och nu när vi var nere i sommarhuset allesammans så var hon hell bent på att vi skulle laga det. Inte mig emot, det lät grymt gott. Enda problemet var att det krävde ganska speciella ingredienser (förutom tofu då som ganska många […]
Grillade paprikor fyllda med fetaost
Det här är ett recept som jag slängde i hop för några veckor sedan när jag tröttnat på att bara grilla samma gamla grejer hela tiden. Jag brukar ganska sällan grilla fyllda grönsaker, men just paprikor lämpar sig ju faktiskt ganska så bra för ändamålet. Det blev väldigt gott, men det är nästan så att […]
Svensk-italiensk crossovermiddag på midsommar
Hej vänner! Bloggen har, som ni ju säkert märkt fått vila nu ett par månader. Jag har inte känt mig peppad alls. Men, till min stora glädje har det inte inneburit att ni har lämnat mig. I torsdags, inför midsommar fick jag årsbästa i besökarantal med hela 613 besökare! Det gör mig verkligen glad att […]
Sprödpanerade tofufiléer á la mer
Mitt husmanskostsbotaniserande fortsätter. I går upptäckte jag sidan Vardagsmatad som är något så ballt som en sida som har som koncept att försöka vegan- och/eller vegetarianisera olika traditionella husmanskostsrecept. De har bland annat recept på ”revbenspjäll” men också så praktiska saker som ”5 minuters seitan”. Väl värt ett besök. För kvällen så snodde jag deras […]
Svensktillverkad tofu från Omi Foods
Precis bredvid mitt jobb vid Vitabergsparken på Södermalm i Stockholm ligger en Coop Nära butik på vilken jag har lyckats lägga vantarna på den här godbiten. Det är en, enligt förpackningen, svensktillverkad tofu! Nu, jag har inte grävt så djupt i det här, det kan mycket väl vara så att den så att den bara […]