fbpx

Risotto med ruccola och primörer

Lyxig risotto med ångade grönsaker

Receptet: Risotto med ruccola och primörer

4 portioner

Ingredienser

Risotto med ruccola och primörer

Avorioris 4 dl
Grönsaksbuljong Ju godare desto bättre 1.5 dl
Vitt vin 2 dl
Gul lök 1 st
Stor klyfta vitlök 1 st
Stjälkar selleri 3 st
Citron 1 st
Riven parmesanost 2 dl
Ruccola till pastan 100 g
Ruccola till garnering 50 g
Smör 20 g
Olivolja 2 msk
Knippe små färska morötter 1 st
Knippe små färska lökar 1 st
Litet blomkålshuvud 1 st
Salt och vitpeppar Efter smak

Gör så här

Risotto med ruccola och primörer

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Risotto med ruccola och primörer

Det här receptet behöver inte så mycket introduktion, namnet säger i stort sett allt om rätten. Jag hittade på den med inspiration ifrån den fantastiska risotton jag fick på Maritim i Simrishamn i somras, och även om mitt resultat blev ganska annorlunda så är jag nöjd. Inte minst så ska jag börja ångkoka mina grönsaker i betydligt mycket större utsträckning efter det här. De blev supergoda.

Risotton på Maritim var en riktig smakexplosion så det var ganska svårt att exakt försöka lista ut hur de hade fått till smakerna, men efter lite fundering så chansade jag på en grund av citron, selleri, ruccola och gul lök. Jag kan sluta mig till att det nog var rätt till en viss del, men jag fick absolut inte fram den där vackra gröna färgen som de hade på sin. Dels tror jag att jag skulle kunna ha haft betydligt mycket mer ruccola än det jag nu använde, men jag skulle gissa att det heller inte skulle skada att klämma i en näve mortlad basilika både för smak och färg.

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!