fbpx

Vegansk biff stroganoff

med svamp, senap och havregrädde

Receptet: Vegansk biff stroganoff

4 portioner

Ingredienser

Vegansk biff stroganoff

Vegokött Till exempel Anamma, Vegme eller - som här - Oumphbitar. Det går också att använda knaperstekt ostronskivling eller tofu för den som inte gillar vegokött. 300 g
Gul lök 1 st
Skogschampinjoner 200 g
Stor vitlöksklyfta 1 st
Rödvin 0.5 dl
Dillfrön 0.5 tsk
Tomatpuré 1 msk
Dijonsenap 2 msk
Havregrädde 2 dl
Vatten 2 dl
Mörk sojasås 0.5 msk
Mörk grönsaksfond Eller svampfond 1 msk
Hackad bladpersilja +stjälkar 1 dl
Citronjuice 1 msk
Salt och peppar Efter smak

Gör så här

Vegansk biff stroganoff

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Jävligt Gott på Godare - Avsnitt 2 - Vegansk Biff Stroganoff
Bloggen: Vegansk biff stroganoff

Hej!

Nu är avsnitt 2 av mitt matprogram Vegansk Husmanskost, som är baserat på boken med samma namn ute! I det lagar jag den ofantligt goda rätten biff stroganoff, som jag hoppas att allt fler ska få upp ögonen för!

Här kan ni se avsnittet, inbäddat från min youtubekanal!

Avsnitt 2 – Biff stroganoff, 4 portioner

Biff stroganoff är korvstroganoffens något mer okända syskon, men minst lika gott. Smakerna kommer tydligt från ryssland med sin för svenska smaklökar någon ovanliga kombination av dill, svamp och senap i såsen. En kombination som dock är sjukt god och riktigt mustig! Här ger vi den lite extra skjuts av rödvin och vitlök också, och serverar den gärna tillsammans med inlagd gurka, ris och en god sallad. Och varför inte lite mer rödvin vid sidan? 

Den här rätten funkar riktigt bra med alla olika typer utav naturella texturerade vegokött, gärna sådana som ser lite mer ut som strimlor än oregelbunda bitar för att mer härma den strimlade oxfilén i originalet. Vill man dock ha en version utan vegokött kan jag varmt rekommendera att servera den med knaperstekt ostronskivling som du först dragit i strimlor med händerna. Riktigt smarrigt!

Från boken Vegansk Husmanskost, Bonnier Fakta 2019
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!