fbpx

Veganska Corndogs

och Mukbang med Djurens Rätt!
” En amerikansk festivalmatsklassiker! Varmkorv som friteras i majsbröd och toppas med senap och ketchup. Här är en enkel vegansk version! ”
– Gustav

Receptet: Veganska Corndogs

4 portioner

Ingredienser

Veganska Corndogs

Oumph The Banger vegokorv Eller annan valfri vegokorv, paket om 8 korvar 1 st
Majsmjöl 2.5 dl
Vetemjöl Eller glutenfri mjölmix, funkar också! 2.5 dl
Havredryck 2 dl
Kikärtsspad 1 dl
Bakpulver 1 msk
Salt och peppar Efter smak
Rapsolja till fritering Efter smak
Billiga ätpinnar eller grova grillpett av trä 16 st

Gör så här

Veganska Corndogs

ELLER DELA

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Veganska Corndogs

Hej!

Som ni säkert vet så är jag en av coacherna och ambassadörerna för Veganuarikampanjen som drivs av Djurens Rätt här i Sverige under januari!

Veganuari syftar till att uppmuntra fler att utmana sig själva genom att testa att äta veganskt under januari. Om du signar upp på Veganuari.se så kommer du regelbundet få nyhetsbrev med en massa bra tips på hur du kan äta mer veganskt och jag, Johanna och Linda Byström kommer att hjälpa till att coacha er under månaden!

Som en del i det har både jag och Johanna ”Dotter” Jansson, känd från Melodifestivalen, spelat in varsin ”Mukbang” där vi äter en massa god vegansk mat och svarar på era frågor! Här kan ni hitta videon med Johanna, och här nedanför hittar ni videon med mig! Hon stod dessutom glatt som modell för bilderna på mina corndogs!

Vi åt en massa god mat, och flera av recepten kommer jag att publicera under Veganuari, men här kommer ett av dem i samband med videon. Veganska Corndogs! Och tro mig – det här vill ni INTE missa! Det var SJUKT gott :O

Corndogs är en väldigt amerikansk rätt, som jag ärligt talat aldrig hade smakat innan jag gav mig på att att laga dessa. Men herre jisses alltså! Det var så SJUKT mycket godare än vad jag hade kunnat tro!

Jag gjorde dem glutenfria då Sarah Mansouri som ansvarar för Veganuarikampanjen är glutenintollerant, så jag kan dessutom glatt informera om att dessa går PRECIS lika bra att göra på en glutenfri mjölmix som på vanligt vetemjöl!

Oumph är en av Veganuaris sponsorer, så jag använder deras nya ”The Banger” korv, som funkade GALET bra till detta. den är väldigt lik klassisk kokkorv och konsistensen blev perfekt när de friterades på detta sätt.

Absolut något ni borde testa nästa gång ni vill bjuda er själva eller era kids på ett väldigt svulligt och roligt festsnack eller en liten annorlunda take på varmkorv med bröd.

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!