fbpx

Veganska ägghalvor 2.0

Hej! Jag har redan ett recept på veganska ägghalvor på bloggen sedan tidigare, då med avocado fyllda med majonnäs och tångrom. Det här skulle man kunna se lite som en version av det receptet. Vi skippar avocadon och ersätter den med naturell fast tofu och pimpar majonnäsen ett steg extra med lite svart salt och […]

Vegansk spansk tortilla med aioli och mojo rojo

 ***I samarbete med Fazer Yosa*** Hej! Hoppas allt är fint med er!  Det här receptet och inlägget är i samarbete med Fazers nya havreprodukter Yosa. Det är ett gäng växtbaserade mejeriprodukter (kan man säga så?) som allesammans av riktigt bra kvalité och som än mer utökar utbudet av bra växtbaserade alternativ på marknaden, men […]

Veganska ägghalvor – avocadohalvor!

Hej! Ett av mina absoluta måsten på det kalla julbordet/påskbordet/midsommarbordet (ja, you get the point) har alltid varit ägghalvor. Det är sjukt smarrigt att fylla halverade ägg med majonnäs, rom, dill, lök och att toppa med lite nymalen svartpeppar och salt. Sedan jag började äta mer veganskt har det här verkligen varit en av de […]

Veganskt påskbord

Hej! Nu nalkas påsken på nytt och precis som vid alla andra högtider ökar behovet av bra tips och förslag till vad man ska servera alla de veganer och vegetarianer som också vill ta del av festligheterna, eller hur man helt enkelt bara varierar upp sitt eget påskbord och gör det lite grönare än vanligt. […]

Jävligt God Sommar avsnitt 4, Vegoburgare och Big Macdressing

Hej! Vi fick lite teknikstrul förra veckan så det blev tyvärr inget avsnitt av min lilla youtubeserie Jävligt God Sommar då. Men misströsta inte! Avsnittet kommer idag istället, och vi förskjuter helt enkelt resten en vecka framåt framöver. Men det var förhoppningsvis värt väntan, för idag så lagar vi dessa mäktiga vegoburgare på qournfärs och gör en […]

Svampburgare med chèvre och kanderad lök

Hej vänner! Just nu sitter jag nere i Skåneland och tittar ut över havet. Jag ska inte säga att jag känner mig som Ulf Lundell, men jag kan förstå honom. Det är något jävligt vilsamt med att ha havets mörkgrå vågor som vandrar oändligt mot stranden och en horisont som nästan sömlöst övergår från blågrå […]

Grillade hamburgare på quornfärs – favorit i repris

Hej vänner! De senaste veckorna har varit hektiska. Riktigt jävla hektiska faktiskt. Jag har börjat på ett nytt jobb, som är väldigt roligt och utmanande, men som verkligen suger musten ur en och som har gjort mig akut osugen på att sätta mig och skriva om kvällarna när jag kommer hem. Det har mer varit […]

Smörbakad blomkål med trattkantarells-sabayonne och fetaost

God fortsättning på er! 2015 har börjat ganska så långsamt här hemma hos oss. En och annan tripp ut ur huset för att köpa förnödenheter eller för att träffa en och annan vän, annars spenderas större delen av tiden lekandes med klossar på golvet eller tittandes på Netflix. Det ger dock ganska gott om tid […]

Lingonparfait med hemmagräddade havreflarn

Äntligen har stressen lagt sig något. Julklapparna är öppnade. Julmaten är lagad. Lägenheten är hyfsat välstädad och insikten om att jag har två veckors ledigt framför mig börjar långsamt sjunka in. Gud. Vad. Skönt. Men att hålla på med bloggen är för mig allt annat än jobb, så det ska bli ett nöje att få […]

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Veganskt eller vegetariskt
Tillfälle
Typ av mat
Egenskaper
Passar denna säsong
Recept Från Världens Hörn
Högtider
Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT