Karibiska veganburgare – Jävligt Gott Festivalkäk med Bråvallafestivalen
*Det här inlägget är en del av mitt samarbete med Bråvallafestivalen* Hej vänner! Det har blivit dags för det tredje jävligt goda festivalreceptet jag har tagit fram tillsammans med Bråvallafestivalen. Den här gången står en riktig klassiker på menyn – hamburgare! Idén till den här burgaren föddes när jag var tillsammans med foodtrucken Orlando’s Jamaican […]
Vegansk kebabtallrik – Jävligt Gott Festivalkäk!
Hej! Äntligen! Så känns det verkligen 😀 Jag har suttit och hållit på de här recepten i två månader nu och det har verkligen kliat i fingrarna på mig att få visa upp dem för er. Ett par utav dem är förbättrade versioner på recept jag redan lagat, men de flesta är helt nya och […]
Vegansk Patty Melt
Hej! Jag har sjuuuka sommarcravings just nu. Det hjälper ju inte att hälften av alla olika projekt jag har på gång just nu handlar om sommaren och om en massa fantastiska BBQ recept som ska lagas och fixas tills dess. Ett av alla de här projekten handlar om burgare, och som en del i researchen […]
Semmelburgaren
Hej! Så här i semmeltider tävlar visst alla i att hitta på nyskapande sätt att servera semlor på och banne mig om jag ska vara sämst. Jag har aldrig varit mycket för sötsaker och bakverk, så det kändes givet att om Jävligt Gott någonsin skulle göra en egen version av en semla så skulle det […]
Recension: Max Hamburgares nya BBQ Halloumi kampanjburgare
Hej! Jag är nyss hemmkommen ifrån Max Hamburgares provkök där jag som en del av en liten exklusiv skara (höhö) fått testa Max nya vegetariska kampanjburgare som släpps nu den 19 januari! Det är en så kallad Grand Deluxeburgare, dvs modell större och namnet säger egentligen allt – BBQ Halloumi. Det är en jätteburgare med […]
Recension: Vegan Soul Train – Sveriges bästa vegan street food!
Hej på er! Hoppas allt är fint! Själv har jag precis avslutat min första vecka som heltidsmatbloggare och är mitt inne i en sjukt intensiv tävlingsvecka med Matbloggspriset Folkets Val som avslutas på onsdag, 19:e oktober. Sjukt roligt, och jättestressigt när vi tillsammans försöker sätta vegokäk på kartan genom att vinna Sveriges största pris för […]
Vegetarisk kobideh kebab
Hej! Som ni kanske vet så är ett av mina projekt framöver att driva #passionmatlagning tillsammans med fantastiska Zeina ”Zeinas Kitchen” Mourtada på Fryshuset Grundskola Västra i Husby. Det är en Elevens Val kurs som vi kommer att hålla hela läsåret 2016/2017 och som går ut på att vi vill försöka lära eleverna på skolan […]
Vegansk Texas chili, enklare (och godare?) recept
Hej! För ungefär en månad sedan var jag iväg och lagade mat åt några vänner på en större hemmafest/minifestival som de arrangerade hemma på sin fantastiska gård. De hade en enkel murad utegrill, och ville gärna att jag skulle laga min texas chili med tillbehör (bland annat en helt sjukt god guacamole som jag snart […]
Patchworks nya röda är här! Ekologiskt veganvin från Italien
Hej! Som ni säkert vet så är jag ambassadör för Patchwork – Vinet till Vego, som jag gjort ett gäng olika recept och receptfilmer tillsammans med. Vår idé är att para vin med vegetarisk mat och visa att vego inte alls behöver vara pretto och hälsosamt, utan absolut kan handla om livsnjuteri och ett gott […]
Grillad savoykål med kapris och citron
Hej! Den senaste veckan har jag varit nere i Astrid Lindgrenland och sommarhuset som mina föräldrar köpte för 30 år sedan, sommaren innan jag föddes. Det är ett helt fantastiskt rött trähus byggt 1910 som ligger uppe på en kulle, med höga träd och syrenbuskar runtomkring och skog och ängar vart man än ser. Vi […]