Mother Of All Tomato Salads – Bloody Good BBQ Poster Nr 3
Jag, som säkert många andra svenskar, tillbringar årets svalaste nio månader med att längta efter sommaren. Att längta efter sol, efter bad, sommarstugor och efter god mat som äts ute på verandan under långa ljusa sommarkvällar. Inget annat recept fångar alla de sakerna för mig som det här. Dels för att det måste göras på […]
Fooled Pork – Bloody Good Vegetarian BBQ Poster Nr 2
Det var inte så värst länge sen jag skrev om fooled pork här på bloggen, men nu när det har kommit till att släppa Bloody Good Vegetarian BBQ – Poster Nr 2 så är det dags igen. Och det finns en anledning. Det är nämligen så jävla gott. Precis som vegoburgaren var det där receptet […]
Vegoburgare – Bloody Good Vegetarian BBQ Poster nr 1 + Recept
När vi satte igång att planera det här projektet var det egentligen bara ett enda recept som jag såg som självklart att ha med. Vad är egentligen en grillsommar utan burgare? Det är som att försöka föreställa sig hårdrock utan Marshallstärkare. Jul utan Kalle. Stålmannen med kalsongerna på insidan. Det går, men det är långt […]
Foliegrillade grönsaker
Det här receptet har jag sugit på i flera år. Det är en sån där liten pärla som verkligen förtjänade att levereras vid exakt rätt tillfälle. Och det är idag. Den 21 maj 2014. Denna fantastiska dag! Haha, ja eller så hittade jag bilderna i ett semesteralbum ifrån 2011 och kom på att den här […]
Fooled pork a.k.a vegansk pulled pork
Det tog sin tid, men nu lyckades jag äntligen ta mig för att laga 2013 års mest hipsterhypade rätt, alla kategorier – Fooled pork, a.k.a vegansk pulled pork. Jag hade min svåger och hans tjej över på middag som bägge är vegetarianer och dessutom ganska hippa, så det var the perfect opportunity att testa det […]
BBQ-sås – Grundrecept som går att variera
När jag nu i veckan satt och planerade för att göra min fooled pork-debut så var jag ju självklart också tvungen att försöka mig på att göra en vettig barbequesås till det hela. Enligt många av de andra fooled porkrecept jag läst så kör folk helt enkelt bara en snabbsås/marinad till som de gör med […]
Kryddiga tofuspett med smak av Sichuan
Det här receptet hittade min svägerska Anna i DN för ett tag sedan och nu när vi var nere i sommarhuset allesammans så var hon hell bent på att vi skulle laga det. Inte mig emot, det lät grymt gott. Enda problemet var att det krävde ganska speciella ingredienser (förutom tofu då som ganska många […]
Vegetariska hamburgare på quornfärs – uppdaterad, enklare version.
Quornhamburgarna som jag lagade förra sommaren har blivit ett av de populäraste recepten, både här på bloggen och hemma hos mig. Det är de enda burgarna jag lagar nu förtiden. Nu när det har blivit grillsäsong på nytt så har jag haft en möjlighet att uppdatera det lite. Dels på grund av tillfällig tidsbrist och […]
Halloumispett med citron och chili
Jag älskar att grilla. Jag älskar ost. Ergo – I like halloumi. Det här receptet är baserat på ett fåtal enkla smaker som funkar grymt tillsammans med den salta osten och är barnsligt enkelt. Ät spetten tillsammans med nykokt färskpotatis eller bulgur och kanske en het pebre. För ovanlighetens skull ska jag inte säga mer […]
Marinerade grillspett med smak av Mexiko
Förra helgen bjöd på fantastiskt väder. Vad gör man när det är fantastiskt väder och det ska bjudas på middag? Jo man grillar! Det här receptet på marinad tycker jag personligen blev great. Vi käkade grillspett gjorda på sojakorv, champinjoner, paprika och knipplök och till det svart quinoa och en chillistark chilensk pebre. Jag kunde […]