fbpx

Pasta med örtpesto och fetaost

Det här receptet är en variation på klassisk pesto genovese med basilika och pinjenötter. Med fräsha, svenska somriga örter och goda rostade pumpafrön blir det helt annorlunda men också otroligt fräsht. Pefekt för en solig sommardag eller senare i höst om du behöver minnas hur solen kändes på huden när nätterna blir längre. Peston är […]

Risotto med ruccola och primörer

Det här receptet behöver inte så mycket introduktion, namnet säger i stort sett allt om rätten. Jag hittade på den med inspiration ifrån den fantastiska risotton jag fick på Maritim i Simrishamn i somras, och även om mitt resultat blev ganska annorlunda så är jag nöjd. Inte minst så ska jag börja ångkoka mina grönsaker […]

Världens bästa tomatsallad

Jag är en stor förespråkare av att äta säsongsbetonat. Förutom att äta närodlat och ekologiskt så är jag övertygad om att det är ett av de säkraste sätten att få tag på riktigt goda råvaror till så bra priser som möjligt. Som vegetarian är det naturligt att just grönsakerna då också tar en ganska stor […]

Tevere pizzeria vid Nytorget, Södermalm

Det här är absolut ett ställe värt att rekommendera för alla vegetarianer och veganer där ute. Tevere Pizzeria erbjuder inte bara schyssta, tunna pizzor di Napoli, dvs the original Italian way utan kan också erbjuda hela sitt utbud i vegansk tappning. Pizzorna i sig är inte de absolut godaste i stan, vill ni få så […]

Pasta med stekta tomater och fetaost och Jävligt gott firar 1/2 år!

Shit. Nu har jag tappat formen här. Hela elva dagar sedan det senaste inlägget! Det är rekord det, kanske inte ett positivt ett men ändå… Jag får skylla på midsommarafton, ganska mycket jobb och det faktum att jag faktiskt också har varit ute och levt det liv jag skriver om. Det har blivit en hel […]

Tagliatelle med zucchini och fetaost

Det här är en gammal klassiker som jag inte lagat på ett tag. Enkelt, få ingredienser och fräscht som attans. Precis som pasta ska vara. Jag har börjat försöka skära ner på de värsta kaloriintagen på senaste också så det fick bli fullkornspasta istället för vanlig tagliatelle, funkar bara bra det! Jag har länge varit […]

Il forno da Gino

Jag och Sarah har en förkärlek för mysiga italienska budgetrestauranger runt Fridhemsplan. Lite smalt kan tyckas, och fram tills nyligen var det i stort sett synonymt med Primo på hantverkargatan som jag tidigare skrivit om ett par gånger, här och här. För ungefär ett halvår sedan upptäckte vi dock det här stället som ligger lite […]

Primo Ciao Ciao Bondegatan

Det känns som att jag inte gör annat än att recensera olika Primorestauranger på den här bloggen. Men, det här är faktiskt mitt favoritställe. Inte på grund av att de har så otroligt mycket bättre mat, men för att den totala upplevelsen är helt oslagbar. Den lilla hörnlokalen har bara ett fåtal bord som trängs […]

Svamppasta med citron och persilja

Det här är ett snabbt, enkelt och mycket gott recept för alla de där kvällarna när tiden kanske inte riktigt räcker till men det ändå vore gott med något rejält;) Receptet kommer ifrån Jamie Olivers 20 minute meals iphoneapp, men jag har veganiserat det. Ett absolut måste-ha för alla som gillar mat och kan lägga […]

Färsk tomat- och pastasallad med buffelmozzarella och brödkrutonger

I ett försök att kalla fram sommaren i förtid så snodde jag ihop den här matiga salladen när vi fick besök av en av Sarahs äldsta vänner i torsdags. Jag lagade den senast nere i Skåne i somras och det vattnas fortfarande i munnen på mig när jag tänker på den. Solmogna tomater, färsk basilika, […]

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Veganskt eller vegetariskt
Tillfälle
Typ av mat
Egenskaper
Passar denna säsong
Recept Från Världens Hörn
Högtider
Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT