Pasta med örtpesto och fetaost
Det här receptet är en variation på klassisk pesto genovese med basilika och pinjenötter. Med fräsha, svenska somriga örter och goda rostade pumpafrön blir det helt annorlunda men också otroligt fräsht. Pefekt för en solig sommardag eller senare i höst om du behöver minnas hur solen kändes på huden när nätterna blir längre. Peston är […]
Risotto med ruccola och primörer
Det här receptet behöver inte så mycket introduktion, namnet säger i stort sett allt om rätten. Jag hittade på den med inspiration ifrån den fantastiska risotton jag fick på Maritim i Simrishamn i somras, och även om mitt resultat blev ganska annorlunda så är jag nöjd. Inte minst så ska jag börja ångkoka mina grönsaker […]
Världens bästa tomatsallad
Jag är en stor förespråkare av att äta säsongsbetonat. Förutom att äta närodlat och ekologiskt så är jag övertygad om att det är ett av de säkraste sätten att få tag på riktigt goda råvaror till så bra priser som möjligt. Som vegetarian är det naturligt att just grönsakerna då också tar en ganska stor […]
Tevere pizzeria vid Nytorget, Södermalm
Det här är absolut ett ställe värt att rekommendera för alla vegetarianer och veganer där ute. Tevere Pizzeria erbjuder inte bara schyssta, tunna pizzor di Napoli, dvs the original Italian way utan kan också erbjuda hela sitt utbud i vegansk tappning. Pizzorna i sig är inte de absolut godaste i stan, vill ni få så […]
Pasta med stekta tomater och fetaost och Jävligt gott firar 1/2 år!
Shit. Nu har jag tappat formen här. Hela elva dagar sedan det senaste inlägget! Det är rekord det, kanske inte ett positivt ett men ändå… Jag får skylla på midsommarafton, ganska mycket jobb och det faktum att jag faktiskt också har varit ute och levt det liv jag skriver om. Det har blivit en hel […]
Tagliatelle med zucchini och fetaost
Det här är en gammal klassiker som jag inte lagat på ett tag. Enkelt, få ingredienser och fräscht som attans. Precis som pasta ska vara. Jag har börjat försöka skära ner på de värsta kaloriintagen på senaste också så det fick bli fullkornspasta istället för vanlig tagliatelle, funkar bara bra det! Jag har länge varit […]
Il forno da Gino
Jag och Sarah har en förkärlek för mysiga italienska budgetrestauranger runt Fridhemsplan. Lite smalt kan tyckas, och fram tills nyligen var det i stort sett synonymt med Primo på hantverkargatan som jag tidigare skrivit om ett par gånger, här och här. För ungefär ett halvår sedan upptäckte vi dock det här stället som ligger lite […]
Primo Ciao Ciao Bondegatan
Det känns som att jag inte gör annat än att recensera olika Primorestauranger på den här bloggen. Men, det här är faktiskt mitt favoritställe. Inte på grund av att de har så otroligt mycket bättre mat, men för att den totala upplevelsen är helt oslagbar. Den lilla hörnlokalen har bara ett fåtal bord som trängs […]
Svamppasta med citron och persilja
Det här är ett snabbt, enkelt och mycket gott recept för alla de där kvällarna när tiden kanske inte riktigt räcker till men det ändå vore gott med något rejält;) Receptet kommer ifrån Jamie Olivers 20 minute meals iphoneapp, men jag har veganiserat det. Ett absolut måste-ha för alla som gillar mat och kan lägga […]
Färsk tomat- och pastasallad med buffelmozzarella och brödkrutonger
I ett försök att kalla fram sommaren i förtid så snodde jag ihop den här matiga salladen när vi fick besök av en av Sarahs äldsta vänner i torsdags. Jag lagade den senast nere i Skåne i somras och det vattnas fortfarande i munnen på mig när jag tänker på den. Solmogna tomater, färsk basilika, […]