Pasta med ugnsrostade grönsaker, pesto och fetaost
Eller, hur ful får mat vara och fortfarande platsa på en matblogg? Jag är den första ett säga att för att jag ska bli sugen på att testa ett recept från instagram, någon blogg eller youtube så måste det se gott ut, se enkelt ut och få mig att känna att ”damn sistah! I’ve gotta […]
Pasta med chèvre, valnötter och salvia
Hej vänner! Som ni kanske har förstått så är det här verkligen inte min mest intensiva bloggperiod i historien just nu. Sen i juni har jag börjat jobba på ett sjukt intensivt nytt jobb som tar oändligt mycket mer energi än vad det tidigare gigget gjorde, och att då gå hem om kvällarna och skriva […]
Stort reportage om vegogrillning i tidningen Mitt I
Hej! För någon månad sedan var Calle Godani ifrån tidningen Mitt I på besök hemma hos mig och vi snackade vegogrill och testade olika typer utav halvfabrikat och andra roliga grejer som går att grilla som vegetarian/vegan. Jag passade också på att ranta över det skraltiga utbudet av vegokäk som finns både på restauranger och […]
Matinspiratör för Västerbottensost! – Västerbottenspanerad quorn med pasta- och tomatsallad
Hej! Jag har fått äran att få vara en av Västerbottensosts matinspiratörer i deras stora satsning #magipå20 som de har under 2015. 20 matinspiratörer ska skapa 20 rätter som vardera tar ca 20 minuter att laga, och Västerbottens gyllene krona ska vara en central del i receptet. Det är ett sponsrat jobb, det ska jag […]
Tripple chili cheese burger – och grillambassadör för Quorn i sommar!
Hej! Jag har en jätterolig nyhet (tycker jag i alla fall!) jag kommer att samarbeta med Quorn i sommar som en av deras grillambassadörer under sommaren. Det känns superroligt, både för att jag tycker att quorn är ett hejarföretag som hjälper till att göra det lättare att käka vegetariskt, och för att det hjälper mig […]
Grillad grekisk sallad
Sommaren tvekar, men det betyder inte att du behöver göra det! Grillat är ju godast, och enligt mig en av de största fördelarna med sommaren. Det är också en av få anledningar till att jag någonsin skulle kunna få för mig att köpa radhus eller villa. Trist nog är det ju strikt förbjudet att grilla […]
Vegansk fish 'n' chips
Det har varit en intressant vecka det här, minst sagt! Det är många, både på jobbet och lite här och var som har sett Halv Åtta Hos Mig och som antingen har tagit sig hit för första gången, eller som kommer ut som hemliga closet-besökare. Det är jätteroligt måste jag säga! Jag kanske är något […]
Veganska lökringar
Det här är inget jätterecept, men gott är det. Och vem vill inte kunna göra sina egna lökringar?! Det här med frityr är en lite klurig grej. Å ena sidan är det superonyttigt. Å andra sidan är det svingott. Och det verkar dessutom som om att alla friterade grejer man kan köpa på restauranger (tyckte åtminstone […]
Vegansk skagenröra
Det här är ett recept som mycket väl skulle ha kunnat passa i min nya kokbok Jävligt God Husman. Men tyvärr (eller, vad säger jag, jag är inte ett dugg ledsen över det) så skickades den på tryck (!!!) i måndags, så skagenröran hann inte komma med. Så, då får ni den här istället! Boken […]
Tortellini med fejkon, trattkantareller och rödvin
Ibland behöver ett recept inte vara så komplicerat för att vara gott. Det här är ett sånt. Om du bara har en kvart på dig, lite överblivet fejkon i kylskåpet och en fin date på ingång. Då är det här rätt recept för dig. 😉