Boken Bloody Good Vegetarian BBQ är här!

Det känns otroligt kul att äntligen kunna presentera vad jag och mina polare på Owl Streets har jobbat på under större delen av sommaren. Som ni vet så har vi under de senaste månaderna lanserat ett gäng riktigt schyssta receptposters tillsammans. Veggie Burger, Fooled Pork, Halloumi Skewers, Quesadillas och The Mother of All Tomato Salads. Men det […]

Quesadillas – Bloody Good Vegetarian BBQ Poster nr 5

Tjenare! Nu börjar snart grillsäsongen att dra mot sitt slut, men än är den inte död. Så länge det går att gå ut med en liten klotgrill, eller det inte öser ner regn så är det bara att köra på om du frågar mig. Framförallt då det mesta faktiskt blir så fantastiskt mycket godare när […]

Fooled pork a.k.a vegansk pulled pork

Det tog sin tid, men nu lyckades jag äntligen ta mig för att laga 2013 års mest hipsterhypade rätt, alla kategorier – Fooled pork, a.k.a vegansk pulled pork. Jag hade min svåger och hans tjej över på middag som bägge är vegetarianer och dessutom ganska hippa, så det var the perfect opportunity att testa det […]

BBQ-sås – Grundrecept som går att variera

När jag nu i veckan satt och planerade för att göra min fooled pork-debut så var jag ju självklart också tvungen att försöka mig på att göra en vettig barbequesås till det hela. Enligt många av de andra fooled porkrecept jag läst så kör folk helt enkelt bara en snabbsås/marinad till som de gör med […]

Quesadillas med bönchili

I går var min svåger på söndagsmiddag och då käkade vi det här. Receptet kan vara en mix av två av de godaste grejerna som finns, bönchili och quesedillas och igår fick jag till en riktigt schysst version. Det är fräscht, gott och somrigt, tycker jag iaf. Testa och be the judge! Bilderna är ifrån […]

Återbesök på Bröderna Olsson

Som ni kanske märkt så har jag inte bloggat på ett tag. På ett ganska långt tag faktiskt. Jag vet inte om det är en mindre höstdepression, om det är så att pressen blivit för stor eller om jag helt enkelt tröttnade där ett tag, men nu känner jag iaf att det börjar komma lite […]

Enchiladas med bönchili

Jo, man kan nog ganska lugnt säga att jag är inne i en chiliperiod just nu. Jag går omkring och fantiserar om nästa tilllfälle till att använda mina chipotlechilis och börjar verkligen tycka att det är ett allvarligt problem att min flickvän inte gillar stark mat. Känns som att det börjar ta lite osunda proportioner… […]

Tacosallad á la Bravo

Tacos är gott, men kan var ganska omständigt att servera. Antingen slänger sig folk över hela bordet och det tar evigheter att få tag i det man vill ha plus att det lätt blir slabbigt, eller så får man servera buffé vilket man sällan har varken lust eller plats med. Önskar du, som jag, att […]

Pebre – Chilensk tomatsalsa, perfekt till grillat.

I mitt förra inlägg, det om sparristarten, så beklagade jag mig över att våren var så kort. Jag har ändrat mig. Jag älskar att sommaren är här! Jag har just tillbringat långhelgen över Kristi Himmelsfärd och nationaldagen nere i Skåne med min flickväns familj och badat, solat och ätit tonvis med god mat. Grillen har […]

Marinerade grillspett med smak av Mexiko

Förra helgen bjöd på fantastiskt väder. Vad gör man när det är fantastiskt väder och det ska bjudas på middag? Jo man grillar! Det här receptet på marinad tycker jag personligen blev great. Vi käkade grillspett gjorda på sojakorv, champinjoner, paprika och knipplök och till det svart quinoa och en chillistark chilensk pebre. Jag kunde […]