Enkel vegansk vietamesisk nudelsoppa – Pho

Hej! Jag fortsätter mitt lilla bloggarryck här så får vi se hur länge det håller i sig. Jag gick igenom alla bilder jag tagit under hösten när jag lagat mat, ätit ute m.m. och kom fram till att jag har så mycket som 22 potentiella blogginlägg på lur som jag skulle kunna (och förhoppningsvis kommer) […]
Pasta med chèvre, valnötter och salvia

Hej vänner! Som ni kanske har förstått så är det här verkligen inte min mest intensiva bloggperiod i historien just nu. Sen i juni har jag börjat jobba på ett sjukt intensivt nytt jobb som tar oändligt mycket mer energi än vad det tidigare gigget gjorde, och att då gå hem om kvällarna och skriva […]
Sriracha-, lime- och koriandermarinerade quornfiléer

Hejsan i stugorna gott folk! Jag tillbringar veckan nere på Skånes nordvästkust och försöker njuta av det lilla solsken som känner för att visa sig mellan molnbankarna. Men jag ska inte klaga. Jag har havet precis nedanför verandan, familjen nära och jag får grilla precis hur mycket jag vill. En av de godaste grejerna som […]
Vegetarisk shish kebab på quornfärs

Tjabba! Det är dags för nästa blogginlägg i min serie med grillade quornrecept som jag genomför under sommaren. Förrförra veckan så presenterade jag samarbetet med min Tripple Chili Cheeseburgare, och idag tar vi det hela vidare i snabbmatens tecken genom att jag har försökt slänga ihop ett vegetariskt shish kebabrecept. Jag vill dock slänga in […]
Matinspiratör för Västerbottensost! – Västerbottenspanerad quorn med pasta- och tomatsallad

Hej! Jag har fått äran att få vara en av Västerbottensosts matinspiratörer i deras stora satsning #magipå20 som de har under 2015. 20 matinspiratörer ska skapa 20 rätter som vardera tar ca 20 minuter att laga, och Västerbottens gyllene krona ska vara en central del i receptet. Det är ett sponsrat jobb, det ska jag […]
Vegansk fish 'n' chips

Det har varit en intressant vecka det här, minst sagt! Det är många, både på jobbet och lite här och var som har sett Halv Åtta Hos Mig och som antingen har tagit sig hit för första gången, eller som kommer ut som hemliga closet-besökare. Det är jätteroligt måste jag säga! Jag kanske är något […]
Vegansk skagenröra

Det här är ett recept som mycket väl skulle ha kunnat passa i min nya kokbok Jävligt God Husman. Men tyvärr (eller, vad säger jag, jag är inte ett dugg ledsen över det) så skickades den på tryck (!!!) i måndags, så skagenröran hann inte komma med. Så, då får ni den här istället! Boken […]
Tortellini med fejkon, trattkantareller och rödvin

Ibland behöver ett recept inte vara så komplicerat för att vara gott. Det här är ett sånt. Om du bara har en kvart på dig, lite överblivet fejkon i kylskåpet och en fin date på ingång. Då är det här rätt recept för dig. 😉
Tofu tikka masala på 30 minuter!

Jag börjar faktiskt bli liiite småstolt över mina skills i att laga indiskt. Inte för att jag är någon sorts supervirtuous, men de tre rätter jag kan laga börjar bli riktigt smarriga. 😉 Just tikka masala är dessutom en barnfavvo här hemma, så den är lite extra tacksam att göra. Det är få saker som […]
Vegansk boeuf bourguignon

Hej! *Recipe in english below!* Ibland händer det. Jävlar alltså. Och det roliga är att det har hänt ganska ofta nu på senaste dessutom. Både med fejkonet, med palten (som ni får läsa om i min kommande kokbok!) och nu med den här grytan. Ni vet, när man lagar något som man vet, man bara […]