fbpx

Vegetarisk canneloni från VeggieUF!

Det här receptet är väldigt gammalt och det finns en bättre version här: Veganska Canneloni Hej! Jag har haft förmånen att vara UF (Ung Företagsamhet) rådgivare till ett gäng entreprenöriella tjejer här under vintern. Deras företag heter Veggie UF och deras idé är att ta fram en vegetarisk kokbok som kan hjälpa folk att komma […]

Recension: Max Hamburgares nya BBQ Halloumi kampanjburgare

Hej! Jag är nyss hemmkommen ifrån Max Hamburgares provkök där jag som en del av en liten exklusiv skara (höhö) fått testa Max nya vegetariska kampanjburgare som släpps nu den 19 januari! Det är en så kallad Grand Deluxeburgare, dvs modell större och namnet säger egentligen allt – BBQ Halloumi. Det är en jätteburgare med […]

Ugnsbakad vitkål med Ultuna Pepparrot

Hej! Nyårstiderna drar sig verkligen närmare nu! Fyra dagar kvar! Känner ni peppen? Haha, nåja, det är ju inte Super Bowl vi snackar om, men för många (inklusive mig!) så är nyår ett tillfälle att fira lite extra och käka något lite extra lyxigt. Själv ska jag ge mig ut på restaurang (vart får ni […]

Vegansk Philly cheese steak

Hej! Jag har länge velat fixa fram ett vegansk recept på Philly Cheese Steak, men inte riktigt hittat rätt ingredienser. Nyligen lyckades jag äntligen lägga vantarna på ett par paket av Vegmes nya sojaprodukter, och lo and behold, deras ”pulled” vegme har nästan exakt samma utseende som hyvlad kebab, eller typ finstrimlad rostbiff i lite […]

Vegansk lasagne

Hej vänner! Det här inlägget på veganlasagne har suttit ganska långt inne nu i hela typ två veckor. Jag tror att jag är liiiiiiite mikroutbränd efter den här turbohösten, så min hjärna har prompt vägrat blogga om mitt liv inte har hängt på det i ett par dagar. Oroa er inte – det är ingen […]

Vegansk fetaost – a.k.a marinerad tofu

Hej! Jag vet att jag skrivit det förut – men ibland händer det. Ett sånt där trisslottsmoment som får en att känna att man verkligen borde ha använt dagen till att köpa en lott, men nu istället står där med ett helt fantastiskt recept som kommer att förändra ens liv. Förra veckan hade jag ett sånt […]

Cheese 'n chips – Video!

Hej! Förra veckan släpptes ju det nya vinet i Patchworkserien som jag samarbetat med under 2016. Vi vill visa att vin och vego verkligen kan passa jävligt bra ihop, och att det absolut att vara en livsnjutare på alla möjliga sätt och vis oavsett om man äter kött eller inte. Snarare borde man väl vara […]

Fransk potatissallad med Ultuna Hav till kräftskivan!

Hej! Det är väl ingen hemlighet att jag har ganska starka leanings mot veganismen. Jag försöker undvika att käka mejeri eller ägg produkter i onödan, böjer mig baklänges för att inte ha på mig läder och tycker överlag att det är en vettig grej. Tyvärr har jag alldeles för dålig karaktär och för stora cravings […]

Gurksnittar med färskost och oliver

Hej vänner! Alltså. Det händer så mycket just nu så det är knappt jag själv kan tro att det är sant. En massa av de här grejerna är dock liiiite för tidigt för att gå public med, så jag får hålla er på halster ett litet tag till, men jag kan dock säga att de […]

Balsamicohalloumi

Hej! Jag ska precis börja packa för att åka ut till landet igen efter en helgs landande i civilisationen för ett bröllop. Så det blir ett lite kortare och snabbare inlägg än vanligt. Men låt det inte lura er, för jävlar i lådan vad det här var ett smarrigt recept! Då halloumi är ganska salt […]

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Veganskt eller vegetariskt
Tillfälle
Typ av mat
Egenskaper
Passar denna säsong
Recept Från Världens Hörn
Högtider
Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT