fbpx

Veganska pilgrimsmusslor på svamp med blomkåls- och misopuré

Hej! Som jag nämnde i mitt förraförra inlägg har jag ett litet samarbete på gång tillsammans med Ta Fram Det Bästa som samlar Kikkoman, Tabasco, Grey Poupon Dijon och Colman’s senapspulver i en gemensam kampanj. Som jag också nämnde i det inlägget så vill jag dela med mig av ett av recepten som vi fick […]

Vegansk och glutenfri svamppaj med Bea Szenfeld!

Hej! Förra helgen var jag på Stockholm Food & Wine mässan i Älvsjö. Det var superkul och jag träffade en massa roliga människor! Framförallt var det sjukt kul att träffa alla er som läser bloggen då och då som kom fram för att snacka eller för att köpa en bok. 🙂 För mig är det […]

Enkel vegansk ramensoppa med nordiska smaker

Hej! Ja ni. I morgon gör jag min sista dag som anställd, inför vad som kanske kommer att visa sig bli första dagen på mitt nya liv, eller första dagen på en total jävla katastrof. Lite så känns det faktiskt nu. Jag har väldens prestationsångest, och det tänker jag inte hymla med. Jävligt Gott har […]

Krämig svampsoppa på kantareller och svart trumpetsvamp

Hej! Hoppas allt är bra med er! Här rullar livet på. Nu är det snart bara en vecka kvar innan jag blir helt på egen hand, och bloggar på heltid. Vet att jag typ sa exakt samma sak i förra inlägget, men alltså ärligt. det här är enormt! Prestationsångesten börjar krypa på big time kan […]

Lyxig vegetarisk pytt i panna

Hej! Nu är det bara två veckor kvar tills jag slutar på Fryshuset och börjar jobba heltid med bloggen. Jag är ganska rejält utfasad från de flesta processerna på jobbet och börjar lite så smått kunna känna av hur det ”nya livet” kommer att bli. Känns riktigt ballt, men ganska konstigt! Väldigt mycket av det […]

Vegansk svamp- och citronrisotto med vårlök

Hej! Alltså, mitt liv just nu. Det är inte nådigt. Jag jobbar så sjuuuuukt mycket. Att min kära familj står ut med mig är faktiskt lite otroligt. På måndag (peppar peppar) går min nya kokbok till tryck (ni ska snart få veta ALLT om den, men håll er lite till tåls! Den går dock att […]

Polsk svampstuvning med halloumi och rösti

Hej! För flera år sedan var jag på Café Piastowiavska som jag tror fortfarande ligger kvar på Tegnérgatan och käkade en rätt som jag bara inte lyckats få ur huvudet sedan dess. Jag har lagat den några gånger till och från själv, men av någon anledning inte skrivit om den här på bloggen. Polsk husmanskost […]

Svampburgare med chèvre och kanderad lök

Hej vänner! Just nu sitter jag nere i Skåneland och tittar ut över havet. Jag ska inte säga att jag känner mig som Ulf Lundell, men jag kan förstå honom. Det är något jävligt vilsamt med att ha havets mörkgrå vågor som vandrar oändligt mot stranden och en horisont som nästan sömlöst övergår från blågrå […]

Krämig pasta med soltorkade tomater, rosmarin, champinjoner och fetaost

Hej! Jag måste erkänna att jag blir hungrig bara av att tänka på det här receptet. Det är något riktigt, riktigt svulligt i kombinationen med pasta, fetaost, soltorkade tomater och en så där riktigt krämig sås som man bara får när man kombinerar tomat med grädde eller crême fraichè. Jag måste laga det här oftare. […]

Enkel vegansk vietamesisk nudelsoppa – Pho

Hej! Jag fortsätter mitt lilla bloggarryck här så får vi se hur länge det håller i sig. Jag gick igenom alla bilder jag tagit under hösten när jag lagat mat, ätit ute m.m. och kom fram till att jag har så mycket som 22 potentiella blogginlägg på lur som jag skulle kunna (och förhoppningsvis kommer) […]

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Veganskt eller vegetariskt
Tillfälle
Typ av mat
Egenskaper
Passar denna säsong
Recept Från Världens Hörn
Högtider
Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT