Veganska pilgrimsmusslor på svamp med blomkåls- och misopuré
Hej! Som jag nämnde i mitt förraförra inlägg har jag ett litet samarbete på gång tillsammans med Ta Fram Det Bästa som samlar Kikkoman, Tabasco, Grey Poupon Dijon och Colman’s senapspulver i en gemensam kampanj. Som jag också nämnde i det inlägget så vill jag dela med mig av ett av recepten som vi fick […]
Vegansk och glutenfri svamppaj med Bea Szenfeld!
Hej! Förra helgen var jag på Stockholm Food & Wine mässan i Älvsjö. Det var superkul och jag träffade en massa roliga människor! Framförallt var det sjukt kul att träffa alla er som läser bloggen då och då som kom fram för att snacka eller för att köpa en bok. 🙂 För mig är det […]
Enkel vegansk ramensoppa med nordiska smaker
Hej! Ja ni. I morgon gör jag min sista dag som anställd, inför vad som kanske kommer att visa sig bli första dagen på mitt nya liv, eller första dagen på en total jävla katastrof. Lite så känns det faktiskt nu. Jag har väldens prestationsångest, och det tänker jag inte hymla med. Jävligt Gott har […]
Krämig svampsoppa på kantareller och svart trumpetsvamp
Hej! Hoppas allt är bra med er! Här rullar livet på. Nu är det snart bara en vecka kvar innan jag blir helt på egen hand, och bloggar på heltid. Vet att jag typ sa exakt samma sak i förra inlägget, men alltså ärligt. det här är enormt! Prestationsångesten börjar krypa på big time kan […]
Lyxig vegetarisk pytt i panna
Hej! Nu är det bara två veckor kvar tills jag slutar på Fryshuset och börjar jobba heltid med bloggen. Jag är ganska rejält utfasad från de flesta processerna på jobbet och börjar lite så smått kunna känna av hur det ”nya livet” kommer att bli. Känns riktigt ballt, men ganska konstigt! Väldigt mycket av det […]
Vegansk svamp- och citronrisotto med vårlök
Hej! Alltså, mitt liv just nu. Det är inte nådigt. Jag jobbar så sjuuuuukt mycket. Att min kära familj står ut med mig är faktiskt lite otroligt. På måndag (peppar peppar) går min nya kokbok till tryck (ni ska snart få veta ALLT om den, men håll er lite till tåls! Den går dock att […]
Polsk svampstuvning med halloumi och rösti
Hej! För flera år sedan var jag på Café Piastowiavska som jag tror fortfarande ligger kvar på Tegnérgatan och käkade en rätt som jag bara inte lyckats få ur huvudet sedan dess. Jag har lagat den några gånger till och från själv, men av någon anledning inte skrivit om den här på bloggen. Polsk husmanskost […]
Svampburgare med chèvre och kanderad lök
Hej vänner! Just nu sitter jag nere i Skåneland och tittar ut över havet. Jag ska inte säga att jag känner mig som Ulf Lundell, men jag kan förstå honom. Det är något jävligt vilsamt med att ha havets mörkgrå vågor som vandrar oändligt mot stranden och en horisont som nästan sömlöst övergår från blågrå […]
Krämig pasta med soltorkade tomater, rosmarin, champinjoner och fetaost
Hej! Jag måste erkänna att jag blir hungrig bara av att tänka på det här receptet. Det är något riktigt, riktigt svulligt i kombinationen med pasta, fetaost, soltorkade tomater och en så där riktigt krämig sås som man bara får när man kombinerar tomat med grädde eller crême fraichè. Jag måste laga det här oftare. […]
Enkel vegansk vietamesisk nudelsoppa – Pho
Hej! Jag fortsätter mitt lilla bloggarryck här så får vi se hur länge det håller i sig. Jag gick igenom alla bilder jag tagit under hösten när jag lagat mat, ätit ute m.m. och kom fram till att jag har så mycket som 22 potentiella blogginlägg på lur som jag skulle kunna (och förhoppningsvis kommer) […]