fbpx

Soppa för hemlösa

Sedan ungefär två månader tillbaks har jag börjat engagera mig i ett initiativ mot hemlöshet som heter Soppkök Stockholm. Vi är en grupp människor som vill uppmärksamma fler på det stora problem som hemlösheten är och försöka engagera fler människor i frågan. Bland annat gör vi detta genom att arrangera soppkök ungefär en gång i […]

Höstsoppa med rotsaker och skogssvamp

Under min uppväxt var min farsa en stor vurmare för svensk husmanskost och det stod ofta storkok av olika slag på vår spis. En rätt jag särskilt kommer ihåg var alla kött- och grönsakssoppor som han brukade göra, med buljong som bas och grönsaker i stora bitar simmandes runt i en ångande och aromatisk bassäng. […]

Västerbottenpaj med svamp och rödlök

Hej igen! Jag vet att jag varit dålig på att uppdatera senaste månaden, men jag har börjat på ett nytt jobb, lilltjejen har börjat i nollan och jag har varit superförkyld så jag har inte alls haft någon ork för varken matlagning eller skrivande på senaste. Nu börjar saker och ting normaliseras någorlunda här hemma […]

Svensk-italiensk crossovermiddag på midsommar

Hej vänner! Bloggen har, som ni ju säkert märkt fått vila nu ett par månader. Jag har inte känt mig peppad alls. Men, till min stora glädje har det inte inneburit att ni har lämnat mig. I torsdags, inför midsommar fick jag årsbästa i besökarantal med hela 613 besökare! Det gör mig verkligen glad att […]

Sprödpanerade tofufiléer á la mer

Mitt husmanskostsbotaniserande fortsätter. I går upptäckte jag sidan Vardagsmatad som är något så ballt som en sida som har som koncept att försöka vegan- och/eller vegetarianisera olika traditionella husmanskostsrecept. De har bland annat recept på ”revbenspjäll” men också så praktiska saker som ”5 minuters seitan”. Väl värt ett besök. För kvällen så snodde jag deras […]

Smörstekt och självplockad Karl-Johansvamp

När hösten närmar sig får jag ofelaktigt ett särskild sorts kli i fingrarna. Det är skogen som ropar på mig. Kantareeeeelleeeer, låter det. Svaaaaaaaamp. Karl-Joooooohan! Karl-Joooohan! Ungefär som den där barbröstade maoriern i Lokareklamen. ”Meloooonas! Melooonas!” Det finns bara ett sätt att rå bot på det och det är att ge efter, vilket jag glatt […]

Quorn med ört- och gräddsås

Det här receptet baseras på samma örtpesto som jag gjorde i gårdagens inlägg. Det var ursprungligen det här receptet jag hade in mind när jag gjorde peston och gårdagens recept byggde jag runt resterna som blev kvar. Tanken var att få fram en schysst ersättare till resten av familjens gräddstuvade och panerade torsk och jag […]

Risotto med ruccola och primörer

Det här receptet behöver inte så mycket introduktion, namnet säger i stort sett allt om rätten. Jag hittade på den med inspiration ifrån den fantastiska risotton jag fick på Maritim i Simrishamn i somras, och även om mitt resultat blev ganska annorlunda så är jag nöjd. Inte minst så ska jag börja ångkoka mina grönsaker […]

Matupplevelser på Österlen del 1 – Kronovalls vinslott

Jag och Sarah är inte direkt den campande typen. När vi åker runt i vår hyrbil och till och från ser ett par slitande semestercyklister eller en husvagnsfamilj ryser vi. Jag är mycket nöjd med att ha hittat en flicka av samma skrot och korn som jag. Med en alldeles för avslappnad attityd mot att […]

Halloumisallad med gröna bönor

Det här receptet har jag snott ifrån DN.se. Jag har bytt namn på den från Bönsallad med halloumi till Halloumisallad med bönor samt lagt till rädisor och citron. I’m a real wild child! Nä men seriously. Det här är schysst, en lite annan, svensk take på halloumi, jag käkade det med saltstekt potatis vilket passade […]

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Veganskt eller vegetariskt
Tillfälle
Typ av mat
Egenskaper
Passar denna säsong
Recept Från Världens Hörn
Högtider
Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT