Stekt brysselkål med mandlar och apelsin

Hej! En av julens alla klassiska smaker är den av kål av alla de slag. Det ska vara grönkål, rödkål, vitkål och inte minst brysselkål! Jag tror inte att jag är den enda som har en lite dubbel relation till den gröna lilla krabaten, efter att ha blivit itrugad den någon gång för mycket som […]

Vegansk pasta pesto

Hej! Jag insåg när jag lagade den här rätten igår att jag har väldigt många olika pasta pesto-recept på bloggen, men faktiskt inte ett enda enkelt rakt upp och ner helt enkelt bra veganskt pasta pesto-recept. Det närmsta är mina veganska gnocchis med nötpesto, men då det inte alltid är det folk är ute efter, […]

Vegansk majonnäs

Hej! Hoppas allt är fint med er! Är det något som jag ofta propagerar för att alla borde kunna laga själva så är det majonnäs. Och inte vilken majonnäs som helst utan framförallt den veganska varianten på kikärtsspad! Dels för att det blir minst lika gott som den gjord på ägg, men också (och då […]

Vegansk fiskgratäng

Hej! Hoppas allt är fint med er! Själv har jag hamnat sängliggandes pga feber å lite annat otyg i helgen vilket ju känns lite mindre nice. Det känns lite dubbelt, på ett sätt är det skönt att faktiskt vara tillräckligt sjuk för en gångs skull för att faktiskt inte riktigt orka eller kunna jobba (ok […]

Krämig pasta med ärtor och champinjonsås

Hej! Hoppas allt är fint med er! 🙂 Tanken med den här rätten var att veganisera skolans klassiska ost och skinksås, fast så klart med en egen liten twist. Osten ersätts med vitlök, ljus sojasås och näringsjäst som ger en riktigt god umamismak, och istället för vanlig grädde använder jag havregrädde. Ju mer grädde desto […]

Vegansk tacopaj

Hej! Jag har på riktigt inte ätit tacopaj sedan jag blev vegetarian för drygt elva år sedan och bodde hemma hos mamma, som hade det här som en av sina specialitéer. Nu blev min paj inte riktigt som mammas (som dröp av ost och gräddfil) men redigt god blev den iaf! Här är receptet 🙂

Hemmagjord gnocchi med svampsås

Hej! -Recipe in english further down! – Det här receptet lagade jag och Zeina tillsammans med eleverna på Passion Matlagning för två veckor sedan. Tanken är att vi ska få upp tempot lite på kursen och också bli bättre på att dokumentera maten, recepten och våra lärdomar från kursen på våra respektive bloggar för att […]

Vegansk Biff Rydberg

Hej! – Recipe in english further down – Idag och igår (14-15 sept 2017!) går Livsmedelsdagarna av stapeln i Tylösand. Det är ett av Sveriges största evenemang för livsmedelsbranschen där en massa olika beslutsfattare, företag, lobbyister och andra som är intresserade av mat och hur vi odlar och producerar mat träffas och diskuterar grejer tillsammans. […]

Indiska onion bahji med vegansk raitasås

Hej! Hoppas allt är bra med er! Jag har haft fullt upp på senaste med en massa roliga events och jag ska försöka ta mig tiden till att skriva lite om dem så snart som möjligt! Bland annat var jag domare i kategorin vegetariskt på Food Truck SM i lördags, en tävling där sedan vinnaren […]

Enkel kantarellpasta med grönkål

Hej! – English further down! – Hoppas allt är fint med er! Själv sitter jag i skrivande stund på snälltåget på väg ner till Malmö och en före detta kollegas bröllop. Känns ganska spännande! Jag brukar för det första inte gå på så många bröllop överlag (mina vänner börjar preciiiiiiis komma in i det där […]