fbpx

Krispig jordärtskocka på bönkräm med örtolja & sumakkryddad grönkål

Krispigt, lent och syrligt – allt i en tugga.
” Krispig jordärtskocka på len bönkräm om gör sig lika bra som huvudrätt, mellanrätt att dela på eller som förrätt. ”
– Julia Thielen

Receptet: Krispig jordärtskocka på bönkräm med örtolja & sumakkryddad grönkål

4 portioner

Ingredienser

Jordärtskockorna

Jordärtskocka 500 g
Växtbaserat smör 2 msk

Bönkräm

Stora vita bönor 2 paket
Vitlöksklyfta 2 st
Citronjuice 2 msk
Tahini 4 msk
Salt 1.5 tsk

Örtolja

Citron 0.5 st
Olivolja 0.5 dl
Persilja 1 dl
Flingsalt 1 tsk

Grönkål

Grönkål 200 g
Olivolja 2 tsk
Sumak 2 tsk
Flingsalt 1 tsk

Gör så här

Jordärtskockorna

Bönkräm

Örtolja

Grönkål

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Julia Thielen - Ny kreatör på Jävligt Gott

Kreatör nummer två att presentera sig själv här på Jävligt Gott är Julia Thielen som till vardags arbetar som copywriter och på fritiden både driver en hemma hos restaurang och instagramkontot @always_hungry!

Hon har redan publicerat två recept här på Jävligt Gott som ser helt fantastiskta ut! Jordärtskocksgnocchi med tryffelsås och Krispig jordärtskocka på bönkräm!

Så här presenterar hon sig själv:

Vem är du?

Jag är en kreativ, livsglad och framförallt matglad person, som älskar allt som har med
mat att göra – äta, laga, bjuda! Jag är från Göteborg, och bor även i Göteborg vilket jag som
extremt hemkär förmodligen kommer göra livet ut. När jag inte tänker på mat så sover eller
äter jag förmodligen, det är liksom det som tar upp 99% av min tid. Älskar att få stå en hel
dag i köket. Jag går även under epitet Always hungry, vilket stämmer in bra på min
personlighet.

Vad betyder Jävligt God Vegomat för dig?

Det är först och främst mat som smakar mycket! Jag upplever att när det kommer till
vegetarisk mat så får råvaran stå i fokus, och då är mat som bäst. För mig innebär jävligt
god vegomat även mat som är bra både för människa och miljö. Det är gott i dubbel
bemärkelse!

Vad brinner du för?

Jag brinner för att få inspirera till att äta mer god mat – att göra det lätt att göra rätt! Det är
något jag försöker göra både i sociala medier, men även privat. Om jag gör det jag tror på så
kan jag förhoppningsvis inspirera andra till att tänka ett varv till, och kanske ändra en
gammal vana till en grönare ny.

Vad är du grym på?

Det är inte att prata om mig själv i alla fall, men kanske att laga riktigt god mat utifrån det
som finns i min kyl, frys och skafferi? Då är jag som mest kreativ! Jag gillar också att jobba
utifrån koncept och bygga upp en känsla även när det gäller mat.

Vad kommer vi få se dig skapa här framöver?

Precis just det jag nämnt ovan: god mat för människa och miljö, utan känslan av att det
ska vara krångligt. Jag kommer utmana både mig själv, och ni som hänger med, att välja fler
gröna alternativ, tills det blir en självklarhet. Allt det, med inslag av restaurangtips och mat
och vin i kombination!

Vart kan man se mer av dig?

På Instagram är det alwayshungry_blog som gäller!

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!