Tripple chili cheese burger – och grillambassadör för Quorn i sommar!

Hej! Jag har en jätterolig nyhet (tycker jag i alla fall!) jag kommer att samarbeta med Quorn i sommar som en av deras grillambassadörer under sommaren. Det känns superroligt, både för att jag tycker att quorn är ett hejarföretag som hjälper till att göra det lättare att käka vegetariskt, och för att det hjälper mig […]
Grillad grekisk sallad

Sommaren tvekar, men det betyder inte att du behöver göra det! Grillat är ju godast, och enligt mig en av de största fördelarna med sommaren. Det är också en av få anledningar till att jag någonsin skulle kunna få för mig att köpa radhus eller villa. Trist nog är det ju strikt förbjudet att grilla […]
Halv Åtta Hos Mig – Hur var det?

Hej hej! Jag tänker att ni säkert är nyfikna på att höra lite om hur det var att vara med på Halv Åtta Hos Mig och om hur jag tänker och känner så här i efterhand. Ja – jag kan ju börja med att säga att det ju inte direkt var min plan att komma […]
Passa på! Jävligt Gott – Bloody Good Vegetarian BBQ är snart slutsåld.

Hej vänner! Sommaren börjar närma sig med stormsteg, och därmed också grillsäsongen (som jag hoppas för de flesta av er redan har startat!). Visst är det något speciellt med den där rökiga och eldiga smaken som är helt omöjlig att återskapa på en spis? Känslan av att stå och arbeta upp en perfekt glöd, och […]
Vegansk skagenröra

Det här är ett recept som mycket väl skulle ha kunnat passa i min nya kokbok Jävligt God Husman. Men tyvärr (eller, vad säger jag, jag är inte ett dugg ledsen över det) så skickades den på tryck (!!!) i måndags, så skagenröran hann inte komma med. Så, då får ni den här istället! Boken […]
Tofu tikka masala på 30 minuter!

Jag börjar faktiskt bli liiite småstolt över mina skills i att laga indiskt. Inte för att jag är någon sorts supervirtuous, men de tre rätter jag kan laga börjar bli riktigt smarriga. 😉 Just tikka masala är dessutom en barnfavvo här hemma, så den är lite extra tacksam att göra. Det är få saker som […]
Månadens instagram: mars – april

Som ni kanske märkt så har de senaste två månaderna inte varit de absolut aktivaste om man talar om antalet blogginlägg. Till stor del handlar det om att större delen av min skrivarenergi just nu går åt till att fixa med den nya kokboken som kommer ut om ca en månad. Den kommer att bli […]
Vegansk boeuf bourguignon

Hej! *Recipe in english below!* Ibland händer det. Jävlar alltså. Och det roliga är att det har hänt ganska ofta nu på senaste dessutom. Både med fejkonet, med palten (som ni får läsa om i min kommande kokbok!) och nu med den här grytan. Ni vet, när man lagar något som man vet, man bara […]
Veganskt dillkött

Jag har outat det på instagram, men det här blir väl kanske(?) första gången i ett blogginlägg. Jag och Owl Streets jobbar på en ny bok! Den kommer att komma sent i vår och kommer att ha tema husmanskost. Hur fint låter inte det? Boken kommer att innehålla 17 stycken recept, och några av dem […]
Friterad portabelloburgare a.k.a The Monster

Under mina försök att täcka in #sthlmsbestvegoburgers (minus ändelsen) så har jag konstaterat att det finns en ohejdad fascination där ute bland Stockholms krog och foodtruckvärld kring friterade portabelloburgare. Käk har en. Angry Diner har en (recension kommer). Och tonvis med andra ställen har en ofriterad och helstekt svampbiff i sin burgare. Så jag tänkte, […]