Vegansk nyårsmeny – Mera förslag!
Hej! Förra året skrev jag ett mastodontinlägg med flertalet olika veganska nyårsmenyer, och då jag veta att ni verkligen älskar nyårstips så tänkte jag att jag inte skulle vara sämre detta år heller! Om ni är nyfikna på fler veganska tips på menyer och goda lyxiga rätter ni kan bjuda vännerna på till nyår så […]
Vegobiff med hemmagjord fempepparsås och sauterad savoykål
Hej! – Recipe in english further down! – Hoppas att allt är fint med er! Den här veckan bjuder jag på ett roligt och riktigt gott recept på en av den svenska veganvärldens stora besattheter – fempepparsåsen! För er som inte hänger regelbundet i olika veganforum på facebook kanske det här låter väldigt udda. Varför […]
Vegansk nyårsmeny – flera förslag!
Hej! Det är lite lustigt faktiskt, men vartenda år som jag har haft Jävligt Gott har en och samma dag varit den som slagit alla rekord, år efter år. Dagen innan nyårsafton. Det är helt ofelbart. Jag kan se det framför mig. Nyårspeppen är på topp. Nu jävlar ska det festas, firas och frestas som […]
Svampburgare med chèvre och kanderad lök
Hej vänner! Just nu sitter jag nere i Skåneland och tittar ut över havet. Jag ska inte säga att jag känner mig som Ulf Lundell, men jag kan förstå honom. Det är något jävligt vilsamt med att ha havets mörkgrå vågor som vandrar oändligt mot stranden och en horisont som nästan sömlöst övergår från blågrå […]
Recension Vigårdas vegoburgare
Hej Vänner! Ett av mina favoritprojekt här på bloggen är det väldigt långsiktiga och långsamma testandet av Stockholms alla vegoburgare runt om i stan i jakten på #sthlmsbestvegoburger, och ytterst subjektivt betygsätta och rangordna dem. Nyligen kom turen till Melker Anderssons lyxburgarhak Vigårda som bland annat ligger i MOOD gallerian på regeringsgatan, mitt i smeten […]
Grönkålssallad med avocadocrème och grönkålschips
Hej vänner! 2016 is here. Jag tänker då banne mig inte göra några nyårslöften för den sakens skull. Jag tror inte på nyårslöften, jag lyckas aldrig hålla dem. Idén om att det skulle bli lättare att göra förändringar i sitt liv bara för att en siffra ändras i kalendern är lite bisarr kan jag tycka. […]
Pasta med chèvre, valnötter och salvia
Hej vänner! Som ni kanske har förstått så är det här verkligen inte min mest intensiva bloggperiod i historien just nu. Sen i juni har jag börjat jobba på ett sjukt intensivt nytt jobb som tar oändligt mycket mer energi än vad det tidigare gigget gjorde, och att då gå hem om kvällarna och skriva […]
Tortellini med fejkon, trattkantareller och rödvin
Ibland behöver ett recept inte vara så komplicerat för att vara gott. Det här är ett sånt. Om du bara har en kvart på dig, lite överblivet fejkon i kylskåpet och en fin date på ingång. Då är det här rätt recept för dig. 😉
Vegansk boeuf bourguignon
Hej! *Recipe in english below!* Ibland händer det. Jävlar alltså. Och det roliga är att det har hänt ganska ofta nu på senaste dessutom. Både med fejkonet, med palten (som ni får läsa om i min kommande kokbok!) och nu med den här grytan. Ni vet, när man lagar något som man vet, man bara […]
Bönpasta med edamamebönor och fejkon + Tävling!
Jag och min polare Andreas som driver bloggen superkroppen.nu har bestämt oss för att genomföra en liten tävling för alla våra läsare för att blåsa igång 2015. Han är en redigt sportig typ, och som sådan gick han och vann hela sin kroppsvikt i bönpasta för några veckor sedan (hur roligt är inte det?). Han […]