Månadens instagram: mars – april
Som ni kanske märkt så har de senaste två månaderna inte varit de absolut aktivaste om man talar om antalet blogginlägg. Till stor del handlar det om att större delen av min skrivarenergi just nu går åt till att fixa med den nya kokboken som kommer ut om ca en månad. Den kommer att bli […]
Libanesisk kikärtssallad
De senaste månadernas jakt på vegoburgare, allt husmanskostlagande och överlag riktig dålighet på träningsfronten har gett mig lite hälsoångest. Jag må vara ung och kry, men även den bäste (borträknat Chuck Norris, såklart) veknar inför skräpmatens och stillasittandets förslöande krafter. Jag har därför gett mig själv en liten utmaning. Fram till Kristi Himmelsfärd, dvs i […]
Veganskt dillkött
Jag har outat det på instagram, men det här blir väl kanske(?) första gången i ett blogginlägg. Jag och Owl Streets jobbar på en ny bok! Den kommer att komma sent i vår och kommer att ha tema husmanskost. Hur fint låter inte det? Boken kommer att innehålla 17 stycken recept, och några av dem […]
BBQ Baked Beans från Jamie's Food Tube
Det här mina vänner, kan vara ett av 2015 års bästa tips. Så håll i er. Jamie Olivers youtubekanal, Jamie’s Food Tube är helt amazing. Över 500(!) 3-10 minutersvideos med sjukt inspirerande matlagning. Det är ingen hemlighet att jag är ett enormt Jamie Oliver fan. Jag tycker att hans approach till matlagning är grym. Enkla […]
Månadens best of Jävligt gott på Instagram
Jag har tänkt att jag ska dra igång en ny liten tradition här på bloggen. Det senaste halvåret har jag blivit riktigt tokig i att hålla på och instagramma. Dels för att det är kul att fota, men också för att det är ett jättebra sätt att träffa och snacka med flera av er läsare. […]
Bönpasta med edamamebönor och fejkon + Tävling!
Jag och min polare Andreas som driver bloggen superkroppen.nu har bestämt oss för att genomföra en liten tävling för alla våra läsare för att blåsa igång 2015. Han är en redigt sportig typ, och som sådan gick han och vann hela sin kroppsvikt i bönpasta för några veckor sedan (hur roligt är inte det?). Han […]
Smörbakad blomkål med trattkantarells-sabayonne och fetaost
God fortsättning på er! 2015 har börjat ganska så långsamt här hemma hos oss. En och annan tripp ut ur huset för att köpa förnödenheter eller för att träffa en och annan vän, annars spenderas större delen av tiden lekandes med klossar på golvet eller tittandes på Netflix. Det ger dock ganska gott om tid […]
Vegetarisk nyårsmeny, flera förslag
Det här mina vänner blir mitt tvåhundrade inlägg på bloggen! Woho! 😀 Det känns stort. I jämförelse med många andra bloggar kanske det inte är så mycket att skryta med, men jag ser det som att jag snarare försöker att göra få kvalitativa inlägg än att spruta ur mig hundratals diversegrejer. Det har jag instagram […]
Lingonparfait med hemmagräddade havreflarn
Äntligen har stressen lagt sig något. Julklapparna är öppnade. Julmaten är lagad. Lägenheten är hyfsat välstädad och insikten om att jag har två veckors ledigt framför mig börjar långsamt sjunka in. Gud. Vad. Skönt. Men att hålla på med bloggen är för mig allt annat än jobb, så det ska bli ett nöje att få […]
Julklapp: Höstens alla matradio-snack på Soundcloud!
Under hösten har jag haft det stora nöjet att vara ett stående inslag i etern på fredagseftermiddagen för ca 25 000 östgötar som lyssnat på EastFM Afterwork. Jag har bjudit på mina favoritrecept och snackat en massa gojja tillsammans med programledarna Julle och Hugo och allt som allt har det väl blivit en så där tio […]