Lingonparfait med hemmagräddade havreflarn

Äntligen har stressen lagt sig något. Julklapparna är öppnade. Julmaten är lagad. Lägenheten är hyfsat välstädad och insikten om att jag har två veckors ledigt framför mig börjar långsamt sjunka in. Gud. Vad. Skönt. Men att hålla på med bloggen är för mig allt annat än jobb, så det ska bli ett nöje att få […]
Julklapp: Höstens alla matradio-snack på Soundcloud!

Under hösten har jag haft det stora nöjet att vara ett stående inslag i etern på fredagseftermiddagen för ca 25 000 östgötar som lyssnat på EastFM Afterwork. Jag har bjudit på mina favoritrecept och snackat en massa gojja tillsammans med programledarna Julle och Hugo och allt som allt har det väl blivit en så där tio […]
Panerad fetaost med honung

Det finns några få recept som jag ofta undrar varför de inte är mer kända än vad de är. – Varför lagar inte alla det här? Jämt? Är det någon sorts världsomspännande konspiration med syfte att hålla de bästa recepten hemliga ifrån den stora massan? Man börjar ju undra. Jag åt panerad och friterad fetaost för första gången […]
Chêvre chaud med citronspetsad rotsaks- och spenatsallad

Det här receptet hittade jag bortglömt bland mina bilder från en period i våras då jag inte var riktigt lika aktiv med bloggandet. Varför jag inte skrivit om det tidigare vette katten, men det ger mig ju möjligheten att dela med mig av det nu istället! Chêvre chaud är ju en klassiker på så många sätt. […]
Vinterrea på min bok och mina affischer!

Hej! Som en sen farsdagspresent eller tidig julklapp bjussar jag och Owl Streets nu på gratis frakt på alla produkter ifrån vår satsning Bloody Good Vegetarian BBQ. Boken med samma namn är given att bli ett samlarobjekt inom kort och affischerna kan vara det snyggaste som har välsignat denna jord sen min sambo föddes. Varför […]
Gräddstuvade veganska köttbullar!

Idag, 1 november är det den Veganska Världsdagen! Jag älskar att fira temadagar. Det är det perfekta tillfället både för att fira, och för att få inspireras lite och kanske testa något nytt. Faktum är att om man googlar lite, så är det faktiskt en temadag för något varenda jäkla dag. Så, om du är […]
Vegetarisk Halloweenmat

Mörkret och vintertiden har lagt sig över Sverige och återigen är det dags för den läskigaste högtiden på året. Monster, zombies, spöken och häxor kryper fram ur skrymslen och vrår och drar skrikande ut över nejden på jakt efter dödskalleformade smågodisar. Personligen föredrar jag zombies. Det finns något särskilt i hur de obevekligt och skitläskigt […]
Vegetarisk ceasarsallad med halloumi

Hej! Jag måste bara ta och åter igen säga hur glad jag är för att ni läser bloggen, kommenterar och följer det jag skriver här. Det gör mitt liv sjukt mycket rikare och hela grejen med skrivandet så väldigt mycket roligare. Jag har funderat en hel del på det här med motivation, målsättningar och syftet […]
Recension: Vegoburgaren på KÄK Hornstull

För några veckor sedan var jag på KÄK Hornstull för andra gången i jakten på Stockholms bästa vegoburgare. Då utlovade jag som vanligt en längre recension av stället, så här kommer den! KÄK drivs av krögarna bakom Hornstullsinstitutionen Judit och Bertil som bara ligger ett stenkast närmare vattnet ifrån det relativt nyöppnade stället KÄK. Till […]
Snabb och urgod pastagratäng på rester

Det här är verkligen inte mitt glamourösaste recept. Verkligen inte. Men, nu råkar det vara så att den här bloggen handlar om jävligt god mat. Inte jävligt posh mat. Och då passar det här perfekt. Det är dessutom ett helt fantastiskt sätt att omvandla gårdagens rester till en ny och snabblagad lunch eller middag. Det […]