Panerad fetaost med honung
Det finns några få recept som jag ofta undrar varför de inte är mer kända än vad de är. – Varför lagar inte alla det här? Jämt? Är det någon sorts världsomspännande konspiration med syfte att hålla de bästa recepten hemliga ifrån den stora massan? Man börjar ju undra. Jag åt panerad och friterad fetaost för första gången […]
Chêvre chaud med citronspetsad rotsaks- och spenatsallad
Det här receptet hittade jag bortglömt bland mina bilder från en period i våras då jag inte var riktigt lika aktiv med bloggandet. Varför jag inte skrivit om det tidigare vette katten, men det ger mig ju möjligheten att dela med mig av det nu istället! Chêvre chaud är ju en klassiker på så många sätt. […]
Vinterrea på min bok och mina affischer!
Hej! Som en sen farsdagspresent eller tidig julklapp bjussar jag och Owl Streets nu på gratis frakt på alla produkter ifrån vår satsning Bloody Good Vegetarian BBQ. Boken med samma namn är given att bli ett samlarobjekt inom kort och affischerna kan vara det snyggaste som har välsignat denna jord sen min sambo föddes. Varför […]
Gräddstuvade veganska köttbullar!
Idag, 1 november är det den Veganska Världsdagen! Jag älskar att fira temadagar. Det är det perfekta tillfället både för att fira, och för att få inspireras lite och kanske testa något nytt. Faktum är att om man googlar lite, så är det faktiskt en temadag för något varenda jäkla dag. Så, om du är […]
Vegetarisk Halloweenmat
Mörkret och vintertiden har lagt sig över Sverige och återigen är det dags för den läskigaste högtiden på året. Monster, zombies, spöken och häxor kryper fram ur skrymslen och vrår och drar skrikande ut över nejden på jakt efter dödskalleformade smågodisar. Personligen föredrar jag zombies. Det finns något särskilt i hur de obevekligt och skitläskigt […]
Vegetarisk ceasarsallad med halloumi
Hej! Jag måste bara ta och åter igen säga hur glad jag är för att ni läser bloggen, kommenterar och följer det jag skriver här. Det gör mitt liv sjukt mycket rikare och hela grejen med skrivandet så väldigt mycket roligare. Jag har funderat en hel del på det här med motivation, målsättningar och syftet […]
Recension: Vegoburgaren på KÄK Hornstull
För några veckor sedan var jag på KÄK Hornstull för andra gången i jakten på Stockholms bästa vegoburgare. Då utlovade jag som vanligt en längre recension av stället, så här kommer den! KÄK drivs av krögarna bakom Hornstullsinstitutionen Judit och Bertil som bara ligger ett stenkast närmare vattnet ifrån det relativt nyöppnade stället KÄK. Till […]
Snabb och urgod pastagratäng på rester
Det här är verkligen inte mitt glamourösaste recept. Verkligen inte. Men, nu råkar det vara så att den här bloggen handlar om jävligt god mat. Inte jävligt posh mat. Och då passar det här perfekt. Det är dessutom ett helt fantastiskt sätt att omvandla gårdagens rester till en ny och snabblagad lunch eller middag. Det […]
Knäckepizza enligt Jävligt Gott
Knäckepizza alltså! TACK Leksand. Tack. Jag är nästan frestad att låta det räcka med det. Som uppväxt Borlängeson har jag sällan varit så stolt över mitt län som nu. Tyvärr så har Leksand historiskt sett (i alla fall under min uppväxt) konstant underlevererat. Lite för regniga midsommar och ett hockeylag som aldrig lyckades vinna när […]
Boken Bloody Good Vegetarian BBQ är här!
Det känns otroligt kul att äntligen kunna presentera vad jag och mina polare på Owl Streets har jobbat på under större delen av sommaren. Som ni vet så har vi under de senaste månaderna lanserat ett gäng riktigt schyssta receptposters tillsammans. Veggie Burger, Fooled Pork, Halloumi Skewers, Quesadillas och The Mother of All Tomato Salads. Men det […]