Fem jävligt goda veganska pastarätter du kommer älska!

Hej! Det kommer säkert inte som en överraskning att jag älskar italiensk mat. Är det något jag har lagat här på bloggen genom åren så är det pasta! Dels för att, ja – pasta helt enkelt är väldigt gott, men det är också väldigt enkelt att göra italiensk mat vegetarisk. De har ett stort fokus […]

Recension: Vapiano, Göteborg

Vapiano, Östra Hamngatan 35, Göteborg Recensent: Jenny Luks Kedjor, kedjor, kedjor. De finns på gott och ont. Fördelar: Man vet vad som väntar. Om kedjan har en vegansk meny, kan man räkna med att ha tillgång till vegansk mat vart man än kommer. Sportbaren O’Learys är ett exempel och italienska Vapiano är ett annat. Nackdelarna […]

Krämig pasta med ärtor och champinjonsås

Hej! Hoppas allt är fint med er! 🙂 Tanken med den här rätten var att veganisera skolans klassiska ost och skinksås, fast så klart med en egen liten twist. Osten ersätts med vitlök, ljus sojasås och näringsjäst som ger en riktigt god umamismak, och istället för vanlig grädde använder jag havregrädde. Ju mer grädde desto […]

Hemmagjord gnocchi med svampsås

Hej! -Recipe in english further down! – Det här receptet lagade jag och Zeina tillsammans med eleverna på Passion Matlagning för två veckor sedan. Tanken är att vi ska få upp tempot lite på kursen och också bli bättre på att dokumentera maten, recepten och våra lärdomar från kursen på våra respektive bloggar för att […]

Enkel kantarellpasta med grönkål

Hej! – English further down! – Hoppas allt är fint med er! Själv sitter jag i skrivande stund på snälltåget på väg ner till Malmö och en före detta kollegas bröllop. Känns ganska spännande! Jag brukar för det första inte gå på så många bröllop överlag (mina vänner börjar preciiiiiiis komma in i det där […]

Vegansk pasta all'amatriciana

Hej! Nu är semestern äntligen i full gång och det är dags att börja ta det lite lungt. Jag ska försöka i alla fall! Jag jobbar ju typ med att laga mat till familjen, så det är lite svårt med alla de där gråzonerna 😉 Jag ska i alla fall inte göra några större events […]

Cacio e pepe, original och vegansk!

Hej! Som utlovat kommer här recept på vad som verkar vara en av roms nationalrätter, Cacio e Pepe! Jag blev helt förälskad i den här enkla men fantastiskt goda pastarätten när vi var i Rom förra helgen (som ni kan läsa mer om här!) och kände direkt att jag måste åka hem och lära mig att […]

Pastafrossa i Rom!

Hej vänner! Idag blev det inget Bråvallainlägg som utlovat, det kommer nämligen nästa vecka på grund av att både de och jag fick fullt upp i våra socialamediekanaler med annat. Jag har nämligen varit i Rom över valborgshelgen och lyxat till det i dagarna trenne tillsammans med min sambo. Helt barnfritt och fullständigt fantastiskt var […]

One pot pasta puttanesca och ett bra sätt att minska matsvinn!

Hej! Jag vet inte hur ni känner, men jag har personligen börjat tänka allt mer på hur den mat jag äter och hur jag beter mig påverkar både miljön och min egen kropp. Det kanske är Donald Trumps klimatförnekande eller det faktum att jag ju mer eller mindre jobbar med kopplingen mellan mat och hållbarhet […]

Auberginegratäng med mozzarella, ruccola och tomatsås

Hej! Hoppas allt är fint med er. Idag är det söndag och solen skiner, så jag borde egentligen typ vara ute och ta en promenad snarare än att skriva det här blogginlägget…  Men jag känner att jag måste försöka skärpa mig lite och bli bättre på att publicera inlägg här på bloggen, så jag ska […]