Grymma vegetariska hamburgare på quornfärs

*Edit – juli 2014* Sedan jag hittade på det här receptet sommaren 2011 så har det dels varit ett av de mest lästa här på bloggen, men det har självklart också varit ett av de som jag själv har lagat mest. Som alla andra recept man lagar ofta så förändras och utvecklas det. Jag har […]
Matupplevelser på Österlen del 2 – Maritim och Brösarps gästgifveri

Det här kommer inte att bli ett lika långt och utförligt inlägg som det förra om vår semester, men jag känner ändå att jag vill dela med mig av de här två ställena. Inget av dem är renodlade vegetariska, verkar knappt finnas några sådana värda priset vad jag vet, men maten jag fick var så […]
Matupplevelser på Österlen del 1 – Kronovalls vinslott

Jag och Sarah är inte direkt den campande typen. När vi åker runt i vår hyrbil och till och från ser ett par slitande semestercyklister eller en husvagnsfamilj ryser vi. Jag är mycket nöjd med att ha hittat en flicka av samma skrot och korn som jag. Med en alldeles för avslappnad attityd mot att […]
Sommarlov och hamburgare på Forth of July – Bigmacdressing och hemmagjord barbequesås

Jag har tagit sommarlov. Fem veckor ifrån allt vad jobb, krav, stress och storstadsliv heter. Det innebär också att jag kommer att vara ganska bedrövlig på att uppdatera den här bloggen de närmsta veckorna. Mat lagar jag så klart så det kommer att finnas en hel del goda grejer att ta del av här framöver, […]
Fetaost- och rotsakssallad på Frida & Jag

Jag har hittat ett nytt favoritfik på Kungsholmen. Det heter Frida & Jag och var, har jag fått berättat för mig, tidigare ett Muffin bakery. Nu är det ett charmigt, lite halvminimalistiskt uteserveringsfik med grymt käk. Väl värt ett besök så länge solen tittar fram. Det ligger precis ovanför Rålambshovsparken, ganska nära bron mot Västerbroplan […]
Svensktillverkad tofu från Omi Foods

Precis bredvid mitt jobb vid Vitabergsparken på Södermalm i Stockholm ligger en Coop Nära butik på vilken jag har lyckats lägga vantarna på den här godbiten. Det är en, enligt förpackningen, svensktillverkad tofu! Nu, jag har inte grävt så djupt i det här, det kan mycket väl vara så att den så att den bara […]
Tandoori tofu – the fast way

Det är nästan så att jag inte borde lägga upp det här, för det är verkligen ingen avancerad matlagning. Men, mitt mål har aldrig varit att vinna några fancy snobbpris för min matlagning. Jag vill göra vegetarisk matlagning och och tillgänglig för fler, och då kan det vara helt okej att använda lite snabblösningar ibland. […]
Marinerade grillspett med smak av Mexiko

Förra helgen bjöd på fantastiskt väder. Vad gör man när det är fantastiskt väder och det ska bjudas på middag? Jo man grillar! Det här receptet på marinad tycker jag personligen blev great. Vi käkade grillspett gjorda på sojakorv, champinjoner, paprika och knipplök och till det svart quinoa och en chillistark chilensk pebre. Jag kunde […]
Pastagratäng med vegofärssås

Äntligen är det påsk och vi är nere i Skåne igen. Klanen är samlad och i fem dagar framöver ska det lagas festmat! Första dagen var det inte riktigt upplagt för att laga någonting avancerat, men det är ju trist att laga samma gamla tråkkäk som alltid så varför inte slå till med en twist? […]
10 tips för riktigt god klyftpotatis

Så lagar du perfekta klyftpotatisar, varje gång, utan undantag! 10 tips som hjälper dig att lyckas och gör dig till ett proffs.