fbpx

Smörbakad blomkål med trattkantarells-sabayonne och fetaost

God fortsättning på er! 2015 har börjat ganska så långsamt här hemma hos oss. En och annan tripp ut ur huset för att köpa förnödenheter eller för att träffa en och annan vän, annars spenderas större delen av tiden lekandes med klossar på golvet eller tittandes på Netflix. Det ger dock ganska gott om tid […]

Vegetarisk nyårsmeny, flera förslag

Det här mina vänner blir mitt tvåhundrade inlägg på bloggen! Woho! 😀 Det känns stort. I jämförelse med många andra bloggar kanske det inte är så mycket att skryta med, men jag ser det som att jag snarare försöker att göra få kvalitativa inlägg än att spruta ur mig hundratals diversegrejer. Det har jag instagram […]

Julklapp: Höstens alla matradio-snack på Soundcloud!

Under hösten har jag haft det stora nöjet att vara ett stående inslag i etern på fredagseftermiddagen för ca 25 000 östgötar som lyssnat på EastFM Afterwork. Jag har bjudit på mina favoritrecept och snackat en massa gojja tillsammans med programledarna Julle och Hugo och allt som allt har det väl blivit en så där tio […]

Vinterrea på min bok och mina affischer!

Hej! Som en sen farsdagspresent eller tidig julklapp bjussar jag och Owl Streets nu på gratis frakt på alla produkter ifrån vår satsning Bloody Good Vegetarian BBQ. Boken med samma namn är given att bli ett samlarobjekt inom kort och affischerna kan vara det snyggaste som har välsignat denna jord sen min sambo föddes. Varför […]

Gräddstuvade veganska köttbullar!

Idag, 1 november är det den Veganska Världsdagen! Jag älskar att fira temadagar. Det är det perfekta tillfället både för att fira, och för att få inspireras lite och kanske testa något nytt. Faktum är att om man googlar lite, så är det faktiskt en temadag för något varenda jäkla dag. Så, om du är […]

Recension: Vegoburgaren på KÄK Hornstull

För några veckor sedan var jag på KÄK Hornstull för andra gången i jakten på Stockholms bästa vegoburgare. Då utlovade jag som vanligt en längre recension av stället, så här kommer den! KÄK drivs av krögarna bakom Hornstullsinstitutionen Judit och Bertil som bara ligger ett stenkast närmare vattnet ifrån det relativt nyöppnade stället KÄK. Till […]

Snabb och urgod pastagratäng på rester

Det här är verkligen inte mitt glamourösaste recept. Verkligen inte. Men, nu råkar det vara så att den här bloggen handlar om jävligt god mat. Inte jävligt posh mat. Och då passar det här perfekt. Det är dessutom ett helt fantastiskt sätt att omvandla gårdagens rester till en ny och snabblagad lunch eller middag. Det […]

Knäckepizza enligt Jävligt Gott

Knäckepizza alltså! TACK Leksand. Tack. Jag är nästan frestad att låta det räcka med det. Som uppväxt Borlängeson har jag sällan varit så stolt över mitt län som nu. Tyvärr så har Leksand historiskt sett (i alla fall under min uppväxt) konstant underlevererat. Lite för regniga midsommar och ett hockeylag som aldrig lyckades vinna när […]

Boken Bloody Good Vegetarian BBQ är här!

Det känns otroligt kul att äntligen kunna presentera vad jag och mina polare på Owl Streets har jobbat på under större delen av sommaren. Som ni vet så har vi under de senaste månaderna lanserat ett gäng riktigt schyssta receptposters tillsammans. Veggie Burger, Fooled Pork, Halloumi Skewers, Quesadillas och The Mother of All Tomato Salads. Men det […]

Recension: Marie Laveau, Stora Barens vegoburgare

Besök nummer två på jakt efter Stockholms bästa vegetariska hamburgare gick till Marie Laveau på Hornsgatan och deras ”Stora Baren” som ligger precis vid ingången till restaurang/nöjeskomplexet ML. Och jisses. De satte standarden högt. Marie Laveau är överlag ett grymt ställe för oss vegetarianer. Framförallt om man är som jag och gillar lite mustigare mat. […]

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Veganskt eller vegetariskt
Tillfälle
Typ av mat
Egenskaper
Passar denna säsong
Recept Från Världens Hörn
Högtider
Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT