fbpx

Gräddstuvade veganska köttbullar

Med vanlig vegofärs, pressgurka och lingon

Receptet: Gräddstuvade veganska köttbullar

4 portioner

Ingredienser

Köttbullar

Vegofärs 300 g
Ströbröd 1.5 dl
Potatismjöl 1.5 msk
Havregrädde 2 dl
Vatten, 0.5-1 dl 0.5 dl
Gul lök 1 st
God grönsaksfond 1.5 msk
Kinesisk soja 1 msk
Korn kryddpeppar, mortlade 10 st
Mjölkfritt smör att steka i Mycket Efter smak
Salt och svartpeppar Efter smak

Gräddsås

Havregrädde 3 dl
Grönsaksfond 1.5 msk
Vegansk svartvinbärsgelé Med pektin ist. för gelatin 1 msk
Kinesisk soja 1 msk
Salt och svartpeppar Efter smak

Gör så här

Köttbullar

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Veganska gräddstuvade köttbullar med Jävligt Gotts Patreons!
Bloggen: Gräddstuvade veganska köttbullar!


Hej!
Det är dags för ett nytt avsnitt av ”Jävligt Gott möter…” på youtubekanalen! I det här avsnittet så träffar jag Nadja Drott och Maria Eckerberg, två av mina grymma Patrons som har joinat vårt community via Patreon.com. Tillsammans lagar vi veganska gräddstuvade köttbullar och snackar om vad den här patreongrejen egentligen är för någonting och hur vi tillsammans kan få fler att upptäcka hur gott och enkelt det är att käka veganskt.
Jag startade Jävligt Gotts Patreonkonto i december med avsikten att både hitta ett sätt för mig att få in lite mer förutsägbara intäkter för det jobb jag gör och som ett sätt för alla er som läser den här sidan regelbundet att hjälpa mig att både göra det möjligt (tro det eller ej, men det tar väldigt mkt tid att driva den här bloggen och allt annat jag gör på den här nivån) och att göra det så bra som möjligt så att vi kan nå ut till fler med budskapet om jävligt god vegomat. Idag gör Patreonsens stöd att vi kan hyra en matstudio för inspelningen av serien och att hjälper till med att finansiera åtminstone en liten del av min filmares lön. Ju fler vi är, desto fler avsnitt kan vi producera och desto snyggare, bättre och större kommer Sveriges nya stora veganska matlagningsprogram att bli!

Men – jag startade Patreonkamapanjen främst för att starta ett community av engagerade människor som tillsammans med mig vill jobba för att sprida jävligt god vegansk till fler! Det handlar VERKLIGEN inte bara om att jag vill få betalt för mitt jobb. Jag vill ENGAGERA och MOTIVERA ER! Ett sätt att göra det är ett skapa det här youtubeprogrammet tillsammans med er, men vi kommer och ska göra mycket mer än så på sikt. Vänta bara! 🙂
Alla som joinar kampanjen och stöttar vårt arbete (klicka här!) med minst $5 får:

  • Dels varsitt signerat ex av min kokbok Jävligt God BBQ med en personlig hälsning.
  • Tillgång till vår stängda facebookgrupp där vi tillsammans planerar Jävligt Gotts arbete, utformar youtubeserien, där ni får tillgång till nytt material före alla andra, får rabatter, livesända cook alongs och en massa andra roliga grejer.
  • Och en massa andra coola grejer kommer att tillkomma, som inbjudningar till exklusiva events, balla kampanjer som syftar till att få fler att upptäcka vegomat och mycket, mycket mer.

Om du går in på nivå 2 – $10 i månaden

  • Får du utöver allt ovan också tillgång till en gratis webbkurs per år som du får vara med och utforma.

Om du går in på nivå 3 – $15 i månaden

  • Får du möjlighet att komma och vara en av mina gäster i ”Jävligt Gott möter…” och hänga med mig och mina olika kändisgäster och laga en massa god mat.

Och sist, men inte minst om du går in med hela $50 i månaden

  • Så kommer jag hem till dig, eller så får du komma och ha ett helt eget youtubeavsnitt med dina polare där vi lagar mat tillsammans!

[button link=”https://www.patreon.com/javligtgott”]Joina här![/button]

Stötta gärna vårt arbete och bli en del av att skapa Sveriges nya stora veganska matlagningsprogram – skapat av och för er läsare! Läs mer och stötta oss via Patreon!
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂

* indicates required


<div ”>0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!