fbpx

Jävligt Gott på Godare – Avsnitt 1 – Veganska köttbullar

Avsnitt 1 - Vegansk Husmanskost, Godare

Hej!

Våren 2020 sändes mitt första egna matlagningsprogram Vegansk Husmanskost på TV kanalen Godare i åtta avsnitt. Nu har jag fått loss alla programmen och kommer att släppa dem här de kommande veckorna på min youtubekanal. Här är första avsnittet, Veganska Köttbullar, på nytt!

Äntligen har mitt egna matlagningsprogram Vegansk Husmanskost, baserat på boken med samma namn haft premiär!

I första avsnittet visar jag hur du lagar riktigt fenomenala köttbullar på formbar färs. Receptet är en klassiker från bloggen, som jag skrivit här och här tidigare, men det är väldigt kul att få visa folk hur jag gör mina köttbullar på TV! Jag hoppas verkligen fler ska få upp ögonen för programmet på det här sättet.

Om ni inte har sett programmet redan, så kan ni se det här, inbäddat från min youtube!

Här är receptet!

Köttbullar med gräddsås och hasselbackspotatis, 4 portioner 

Det här är ett av mina absoluta favoritrecept genom alla tider, och ett av recepten som verkligen hjälpte Jävligt Gott att nå ut till en större målgrupp. Jag kommer ihåg första gången jag bjöd någon på det efter att ha experimenterat fram det. Det var min trettioåriga svåger som var på middag, som varit vegetarian sedan han var sju. Han slickade tallriken ren! Att kunna äta klassisk husmanskost igen, gjord från grunden tror jag var något varken han eller jag riktigt hade räknat med när vi blev vegetarianer. Husmanskost är ju kött. Punkt. Men tack och lov hade vi fel, och vi var verkligen inte de enda som hade längtat efter en redig tallrik med hemmagjorda köttbullar i gräddsås. Det är fortfarande idag ett av de mest lästa jag har på bloggen.

Från boken Vegansk Husmanskost, Bonnier Fakta 2019

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

Veganska Gräddstuvade Köttbullar
Veganska Gräddstuvade Köttbullar
på formbar färs, med gräddsås och hasselbackspotatis

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
1 Kommentar
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
1
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!