Ungsgratinerade nachos med västerbottensost och hemmaskruvad tacofärs
Som ni märker är jag inne i en period då jag äter en massa sallad och nyttigheter. Haha. Eller inte. Jag skulle vilja ursäkta det med att jag springer en massa och håller min metabolism på topp, men tyvärr har jag problem med knäna så det blir inte riktigt så heller. Jag får helt enkelt skratta […]
Veganskt bacon – fejkon, hemmagjort!
Det här är ett certifierat epic life hack. Och jag lovar er, åtminstone mitt liv kommer aldrig att bli detsamma igen. Min matlagning har levlat till en nivå av awesomeness aldrig tidigare uppnådd. Jag kan göra mitt eget fejkon. När jag vill, hur ofta jag vill och hur mycket jag vill. Haha, okej. Jag kanske […]
Världens godaste halloumiburgare(?!)
Så här mitt i vintern kan det finnas en poäng i att drömma sig tillbaks till sommaren och all den där fantastiska maten man (läs jag) käkade då. Tomater som exploderar av smak, grillat i mängder och kvällar då solen nästan aldrig gick ner. Det här receptet har jag sparat på till en dag som […]
Vegetarisk nyårsmeny, flera förslag
Det här mina vänner blir mitt tvåhundrade inlägg på bloggen! Woho! 😀 Det känns stort. I jämförelse med många andra bloggar kanske det inte är så mycket att skryta med, men jag ser det som att jag snarare försöker att göra få kvalitativa inlägg än att spruta ur mig hundratals diversegrejer. Det har jag instagram […]
Julklapp: Höstens alla matradio-snack på Soundcloud!
Under hösten har jag haft det stora nöjet att vara ett stående inslag i etern på fredagseftermiddagen för ca 25 000 östgötar som lyssnat på EastFM Afterwork. Jag har bjudit på mina favoritrecept och snackat en massa gojja tillsammans med programledarna Julle och Hugo och allt som allt har det väl blivit en så där tio […]
Vinterrea på min bok och mina affischer!
Hej! Som en sen farsdagspresent eller tidig julklapp bjussar jag och Owl Streets nu på gratis frakt på alla produkter ifrån vår satsning Bloody Good Vegetarian BBQ. Boken med samma namn är given att bli ett samlarobjekt inom kort och affischerna kan vara det snyggaste som har välsignat denna jord sen min sambo föddes. Varför […]
Vegetarisk ceasarsallad med halloumi
Hej! Jag måste bara ta och åter igen säga hur glad jag är för att ni läser bloggen, kommenterar och följer det jag skriver här. Det gör mitt liv sjukt mycket rikare och hela grejen med skrivandet så väldigt mycket roligare. Jag har funderat en hel del på det här med motivation, målsättningar och syftet […]
Recension: Vegoburgaren på KÄK Hornstull
För några veckor sedan var jag på KÄK Hornstull för andra gången i jakten på Stockholms bästa vegoburgare. Då utlovade jag som vanligt en längre recension av stället, så här kommer den! KÄK drivs av krögarna bakom Hornstullsinstitutionen Judit och Bertil som bara ligger ett stenkast närmare vattnet ifrån det relativt nyöppnade stället KÄK. Till […]
Boken Bloody Good Vegetarian BBQ är här!
Det känns otroligt kul att äntligen kunna presentera vad jag och mina polare på Owl Streets har jobbat på under större delen av sommaren. Som ni vet så har vi under de senaste månaderna lanserat ett gäng riktigt schyssta receptposters tillsammans. Veggie Burger, Fooled Pork, Halloumi Skewers, Quesadillas och The Mother of All Tomato Salads. Men det […]
Recension: Marie Laveau, Stora Barens vegoburgare
Besök nummer två på jakt efter Stockholms bästa vegetariska hamburgare gick till Marie Laveau på Hornsgatan och deras ”Stora Baren” som ligger precis vid ingången till restaurang/nöjeskomplexet ML. Och jisses. De satte standarden högt. Marie Laveau är överlag ett grymt ställe för oss vegetarianer. Framförallt om man är som jag och gillar lite mustigare mat. […]