Perfekt vegansk rulltårta
Det här receptet är ett gästrecept av den fenomenala veganska bakboksförfattaren och receptkreatören Karolina Tegelaar. Ni hittar henne på www.kakboken.se och på @swedishvegan på Instagram samt Kakboken utan ägg och mjölk på Facebook. Ni hittar tidigare recept hon gästat med på Jävligt Gott här. Klassisk rulltårta Jag har haft med rulltårtor i mina böcker sedan 2011 […]
Vegansk mazarinkaka
Hej! Idag har jag en riktigt kul grej för er! Ni som följer bloggen noga har kanske koll på den kladdkaka jag postade här för någon år sedan som den veganska bakdrottningen Karolina Tegelaar tog fram. Så klart med hennes godkännande. Ni har tyckt så otroligt mycket om det receptet så jag pratade med henne […]
Vegansk cheesecake med passionsfrukt
*I samarbete med Aito* Hej! Hoppas allt är fint med er! Den här veckan är det påsk och jag och familjen ska åka ner till Skåneland och fira in våren. Jag ser verkligen fram emot det! Både att fira med familjen och att åka några timmar söderut. Den här tiden på året brukar det vara […]
Jävligt Glassigt – Min efterrättscrepe på Crepson
*I samarbete med Crepson & Co* Hej! Hoppas allt är fint med er! Här kommer det tredje och sista av de recept som jag satt upp på menyn på creperian Crepson som ligger i Västermalmsgallerian på Kungsholmen. De två första har jag skrivit om i tidigare inlägg, Jävligt Franskt och Jävligt Libanesiskt och de är […]
Jävligt Franskt – stort nytt samarbete med Crepson!
Hej! Hörrni! Åter igen stora och glada nyheter! Det känns som att jag börjar bli något av en hackande skiva här, men på ett bra sätt. För det händer verkligen många roliga grejer just nu! Och – tro mig, det kommer mer, så ni kommer få stå ut med mina stora glada nyheter ett tag […]
Jävligt Gott möter Elaine Eksvärd – Avsnitt 4 – Veganska Pannkakor!
Hej! I det fjärde och sista avsnittet av mitt hembesök hos Elaine Eksvärd så lär jag henne laga pannkakor, och vi äter upp allt vi lagat i en stor och smarrig vegansk brunch! I avsnitt 1 så gick vi igenom Elaines skafferi och gav en massa bra tips på vad man kan ha hemma för […]
Jävligt Gott möter… Glenn Hysen! Och bjuder på vegansk fish and chips
Hej! Idag kan jag glatt och otroligt stolt presentera första avsnittet av Jävligt Gotts (dvs mitt!) nya veganska matlagningsprogram – ”Jävligt Gott möter…”! Programmet är en stor satsning som jag gör på att ta Jävligt Gott till nästa steg och göra det som jag tror att vi allesammans tänkt på, men kanske väntat på att […]
Vegansk rödbetssallad
Hej! Vintern nalkas och i morgon är det första december och i helgen första advent! Det är bråda tider både i tomteverkstaden samt hemma hos Sveriges alla matbloggare och matkreatörer för banne mig om det inte ska lagas julmat så det sprutar ut genom öronen på oss de kommande veckorna! Mat är kultur och kultur […]
Vegansk majonnäs
Hej! Hoppas allt är fint med er! Är det något som jag ofta propagerar för att alla borde kunna laga själva så är det majonnäs. Och inte vilken majonnäs som helst utan framförallt den veganska varianten på kikärtsspad! Dels för att det blir minst lika gott som den gjord på ägg, men också (och då […]
Perfekt vegansk kladdkaka på kikärtsspad!
Hej! Hoppas allt är bra med er! Det här receptet är helt fantastiskt gott, och visar väl på hur enkelt det kan vara att byta ut vissa ko-mejeriprodukter mot veganska versioner nästan rakt av, och det använder sig dessutom av kikärtsspad – den magiska vätskan som kan ersätta ägg i en massa olika sammanhang. Till […]