Ungsgratinerade nachos med västerbottensost och hemmaskruvad tacofärs

Som ni märker är jag inne i en period då jag äter en massa sallad och nyttigheter. Haha. Eller inte. Jag skulle vilja ursäkta det med att jag springer en massa och håller min metabolism på topp, men tyvärr har jag problem med knäna så det blir inte riktigt så heller. Jag får helt enkelt skratta […]
Fylld pasta med chili, salvia och kanderade valnötter

Hej! Nu har jag varit tillbaks på jobbet efter föräldraledigheten i tre veckor. Det märks. Nu förstår jag verkligen varför folk kallar det livspusslet. Jag tror inte att jag känt att min vardag varit så här upprutad någonsin tidigare. Om det inte är barn som ska hämtas, eller jobb som ska försöka hinnas med, så […]
Vinterrea på min bok och mina affischer!

Hej! Som en sen farsdagspresent eller tidig julklapp bjussar jag och Owl Streets nu på gratis frakt på alla produkter ifrån vår satsning Bloody Good Vegetarian BBQ. Boken med samma namn är given att bli ett samlarobjekt inom kort och affischerna kan vara det snyggaste som har välsignat denna jord sen min sambo föddes. Varför […]
Snabb och urgod pastagratäng på rester

Det här är verkligen inte mitt glamourösaste recept. Verkligen inte. Men, nu råkar det vara så att den här bloggen handlar om jävligt god mat. Inte jävligt posh mat. Och då passar det här perfekt. Det är dessutom ett helt fantastiskt sätt att omvandla gårdagens rester till en ny och snabblagad lunch eller middag. Det […]
Knäckepizza enligt Jävligt Gott

Knäckepizza alltså! TACK Leksand. Tack. Jag är nästan frestad att låta det räcka med det. Som uppväxt Borlängeson har jag sällan varit så stolt över mitt län som nu. Tyvärr så har Leksand historiskt sett (i alla fall under min uppväxt) konstant underlevererat. Lite för regniga midsommar och ett hockeylag som aldrig lyckades vinna när […]
Boken Bloody Good Vegetarian BBQ är här!

Det känns otroligt kul att äntligen kunna presentera vad jag och mina polare på Owl Streets har jobbat på under större delen av sommaren. Som ni vet så har vi under de senaste månaderna lanserat ett gäng riktigt schyssta receptposters tillsammans. Veggie Burger, Fooled Pork, Halloumi Skewers, Quesadillas och The Mother of All Tomato Salads. Men det […]
Vegetarisk lasagne

Jag tror att det här kanske är ett av Sveriges, om inte världens vanligaste vegetariska recept. Det är i alla fall typ Sveriges mest googlade rätt med ordet ”vegetariskt” i titeln. Själv känner jag mig lite kluven. Visst, det är supergott. Visst, det mättar många. Visst, det är enkelt och om man vet vad man […]
Vegetariska spanska köttbullar

Den här sommaren har verkligen varit en helt fantastisk matsommar! Jag har grillat som en galning och nästan varenda kväll har varit en stormiddag med olika omväxlande delar av familjen. Riktigt riktigt fint alltså! Jag undrar hur jag ska klara av att åka hem till stan på fredag, till min trista elspis och vardagsmat. Jag […]
Halloumi Spett – Bloody Good Vegetarian BBQ Poster Nr 4

Halloumi ÄR en av de absolut bästa anledningarna till att vara vegetarian. Jag vet att alla inte äter ost gjord på löpe, men OM man gör det, så är det en av de absolut bästa anledningarna till att vara vegetarian. För då får du äta hur mycket halloumi du vill, för du äter aldrig bacon, […]
Fooled pork a.k.a vegansk pulled pork

Det tog sin tid, men nu lyckades jag äntligen ta mig för att laga 2013 års mest hipsterhypade rätt, alla kategorier – Fooled pork, a.k.a vegansk pulled pork. Jag hade min svåger och hans tjej över på middag som bägge är vegetarianer och dessutom ganska hippa, så det var the perfect opportunity att testa det […]