Patchworks nya röda är här! Ekologiskt veganvin från Italien

Hej! Som ni säkert vet så är jag ambassadör för Patchwork – Vinet till Vego, som jag gjort ett gäng olika recept och receptfilmer tillsammans med. Vår idé är att para vin med vegetarisk mat och visa att vego inte alls behöver vara pretto och hälsosamt, utan absolut kan handla om livsnjuteri och ett gott […]

Quornfärssås med grönsaker – vardagshusmanstema!

Hej! Förra veckan började skolorna i Stockholm, och i och med det så börjar också vardagen på riktigt för de flesta av oss. Själv har jag redan hunnit jobba i typ tre och en halv vecka, så vardagslunken är så gott som redan här. Med vardagen kommer också lite andra matvanor. Vi kan inte längre lägga ett […]

Vegansk chorizopasta med grönsaker

Hej! Hoppas att allt är bra med er! Jag jobbar som ett djur just nu med alla olika projekt som är på gång. Böcker som ska släppas, en matlagningskurs nästa vecka (som ni gärna får anmäla er till om ni vill och kan, den är gratis och i samarbete med Upplands Väsbys kommun! Anmälan och […]

Första avsnittet av Jävligt God Sommar – Tomatsalladen

Hej! Idag kan jag glatt presentera första avsnittet av Jävligt God Sommar -Tomatsalladen! Varje avsnitt kommer att fokusera på en maträtt, och inkludera lite snack och grejer som har med den att göra. Vi spelade in alla sju avsnitt på raken under en helg när vi var ute några polare på landet och hängde, så […]

Krämig pasta med soltorkade tomater, rosmarin, champinjoner och fetaost

Hej! Jag måste erkänna att jag blir hungrig bara av att tänka på det här receptet. Det är något riktigt, riktigt svulligt i kombinationen med pasta, fetaost, soltorkade tomater och en så där riktigt krämig sås som man bara får när man kombinerar tomat med grädde eller crême fraichè. Jag måste laga det här oftare. […]

Hemmagjord pizza och tävling om bästa vegopizzan inför Klimattoppmötet i Paris

Hej vänner! Jävligt Gott, dvs. jag, och Stenbolaget lanserar en rolig liten tävling tillsammans för att uppmärksamma klimattoppmötet som gick av stapeln i Paris den 30 november och håller på till 11 december. Tanken är att försöka uppmärksamma fler på hur stor påverkan våra matval har för miljön, samtidigt som vi också kan visa att […]

Pasta med chèvre, valnötter och salvia

Hej vänner! Som ni kanske har förstått så är det här verkligen inte min mest intensiva bloggperiod i historien just nu. Sen i juni har jag börjat jobba på ett sjukt intensivt nytt jobb som tar oändligt mycket mer energi än vad det tidigare gigget gjorde, och att då gå hem om kvällarna och skriva […]

Tortellini med fejkon, trattkantareller och rödvin

Ibland behöver ett recept inte vara så komplicerat för att vara gott. Det här är ett sånt. Om du bara har en kvart på dig, lite överblivet fejkon i kylskåpet och en fin date på ingång. Då är det här rätt recept för dig. 😉

Bönpasta med edamamebönor och fejkon + Tävling!

Jag och min polare Andreas som driver bloggen superkroppen.nu har bestämt oss för att genomföra en liten tävling för alla våra läsare för att blåsa igång 2015. Han är en redigt sportig typ, och som sådan gick han och vann hela sin kroppsvikt i bönpasta för några veckor sedan (hur roligt är inte det?). Han […]