Chêvre chaud med citronspetsad rotsaks- och spenatsallad
Det här receptet hittade jag bortglömt bland mina bilder från en period i våras då jag inte var riktigt lika aktiv med bloggandet. Varför jag inte skrivit om det tidigare vette katten, men det ger mig ju möjligheten att dela med mig av det nu istället! Chêvre chaud är ju en klassiker på så många sätt. […]
Fylld pasta med chili, salvia och kanderade valnötter
Hej! Nu har jag varit tillbaks på jobbet efter föräldraledigheten i tre veckor. Det märks. Nu förstår jag verkligen varför folk kallar det livspusslet. Jag tror inte att jag känt att min vardag varit så här upprutad någonsin tidigare. Om det inte är barn som ska hämtas, eller jobb som ska försöka hinnas med, så […]
Vinterrea på min bok och mina affischer!
Hej! Som en sen farsdagspresent eller tidig julklapp bjussar jag och Owl Streets nu på gratis frakt på alla produkter ifrån vår satsning Bloody Good Vegetarian BBQ. Boken med samma namn är given att bli ett samlarobjekt inom kort och affischerna kan vara det snyggaste som har välsignat denna jord sen min sambo föddes. Varför […]
Vegetarisk ceasarsallad med halloumi
Hej! Jag måste bara ta och åter igen säga hur glad jag är för att ni läser bloggen, kommenterar och följer det jag skriver här. Det gör mitt liv sjukt mycket rikare och hela grejen med skrivandet så väldigt mycket roligare. Jag har funderat en hel del på det här med motivation, målsättningar och syftet […]
Snabb och urgod pastagratäng på rester
Det här är verkligen inte mitt glamourösaste recept. Verkligen inte. Men, nu råkar det vara så att den här bloggen handlar om jävligt god mat. Inte jävligt posh mat. Och då passar det här perfekt. Det är dessutom ett helt fantastiskt sätt att omvandla gårdagens rester till en ny och snabblagad lunch eller middag. Det […]
Knäckepizza enligt Jävligt Gott
Knäckepizza alltså! TACK Leksand. Tack. Jag är nästan frestad att låta det räcka med det. Som uppväxt Borlängeson har jag sällan varit så stolt över mitt län som nu. Tyvärr så har Leksand historiskt sett (i alla fall under min uppväxt) konstant underlevererat. Lite för regniga midsommar och ett hockeylag som aldrig lyckades vinna när […]
Boken Bloody Good Vegetarian BBQ är här!
Det känns otroligt kul att äntligen kunna presentera vad jag och mina polare på Owl Streets har jobbat på under större delen av sommaren. Som ni vet så har vi under de senaste månaderna lanserat ett gäng riktigt schyssta receptposters tillsammans. Veggie Burger, Fooled Pork, Halloumi Skewers, Quesadillas och The Mother of All Tomato Salads. Men det […]
Quesadillas – Bloody Good Vegetarian BBQ Poster nr 5
Tjenare! Nu börjar snart grillsäsongen att dra mot sitt slut, men än är den inte död. Så länge det går att gå ut med en liten klotgrill, eller det inte öser ner regn så är det bara att köra på om du frågar mig. Framförallt då det mesta faktiskt blir så fantastiskt mycket godare när […]
Halloumi Spett – Bloody Good Vegetarian BBQ Poster Nr 4
Halloumi ÄR en av de absolut bästa anledningarna till att vara vegetarian. Jag vet att alla inte äter ost gjord på löpe, men OM man gör det, så är det en av de absolut bästa anledningarna till att vara vegetarian. För då får du äta hur mycket halloumi du vill, för du äter aldrig bacon, […]
Jävligt god äggmacka
Det här receptet föddes precis så där som alla matbloggare älskar att säga att alla deras recept skapades. Bara genom att ta lite av vad man hade kvar hemma i kylskåpet och slänga ihop det, lite så där lagom random. Det liksom bara hände, men blev så där sjukt bra som bara en matbloggare kan […]