Vegansk paella och ett riktigt bra hållbart investeringstips!
*I samarbete med Paradiset* Hej! Hoppas allt är fint med er! Idag vill jag snacka lite allvar om det här med att tillsammans ta ansvar för var vi äter och hur det påverkar vår hälsa och vår planet. Och om att det faktiskt kan vara enklare än vi tror! Maten vi äter står för […]
Veganska cevapi
*I samarbete med Anamma Sverige* Hej! Här kommer recept fyra i försommarens grillsamarbete med Anamma Sverige där vi lyfter fram deras nya fantastiska (och det menar jag verkligen från djupet av mitt hjärta) formbara färs och allt fantastiskt man kan göra med den. Jag har valt att lyfta lite olika goda färsrätter från olika […]
Veganska Turkiska kebabspett med muhammara och grillade grönsaker
*I samarbete med Anamma Sverige* Hej! Hoppas allt är fint med er! Nu har grillsäsongen dragit igång med full rulle och jag ÄLSKAR DET! Jag har verkligen längtat efter att få åka hem till några polare eller ut till sommarstugan och få tända grillen, att få känna den där ojämförbara smaken som mat bara […]
Hemmagjord vegansk chorizo
Hej! Hoppas allt e fint med er! Den här veckan spenderar jag på GastroNord, Sveriges största restaurang och storköksmässa där jag bland annat har bidragit med att sätta upp halva menyn på den nya stora Street Food restaurang som finns inne på mässområdet, och föreläser och håller workshops på olika teman hela veckan igenom. MEN, […]
Vegansk gulasch
Hej! Hoppas som vanligt att allt är fint med er! Jag har en för ovanlighetens skull ganska seg och långsam dag fylld med en massa saker jag har behövt ta tag i en längre tid och får därför ganska lite gjort (det finns en anledning till att jag inte tagit tag i dem – de […]
Ratatouille, a.k.a Confit Byaldi, Vegetariska världsdagen + Två stora roliga nyheter!
Hej! Idag är det en stor dag! Dels är det 1 oktober (doh) vilket är den Vegetariska världsdagen. Det är ju roligt, men det är inte det i sig som gör den stor. Det är också premiär för hela två roliga nyheter på Jävligt Gott! Dels kan jag stolt meddela att Vegokommissionen – Sveriges första […]
Ungerska grillspett med fänkålsstuvning och persiljestekt potatis – Trerätters med Brutal Brewing, huvudrätten
*Det här inlägget är i samarbete med Brutal Brewing* Hej! Förra veckan var jag, som jag berättade om i förra fredagens inlägg, kock på ett event som Brutal Brewing genomförde för att lansera sin nya veteöl med hallon i. Brutal är roliga, dels för att de gör god öl men också för att all deras produktion både är […]
Veganska tapas
Hej! Hoppas att allt är fint med er! Själv sitter jag hemma i fåtöljen och försöker att inte studsa av överskottsenergi. Det händer så jävla mycket grejer just nu så jag nästan håller på att bli knäpp, men jag måste försöka behålla fokus så jag faktiskt lyckas leverera på allt också. Vänta bara tills jag […]
Vegansk Philly cheese steak
Hej! Jag har länge velat fixa fram ett vegansk recept på Philly Cheese Steak, men inte riktigt hittat rätt ingredienser. Nyligen lyckades jag äntligen lägga vantarna på ett par paket av Vegmes nya sojaprodukter, och lo and behold, deras ”pulled” vegme har nästan exakt samma utseende som hyvlad kebab, eller typ finstrimlad rostbiff i lite […]
Quornfärssås med grönsaker – vardagshusmanstema!
Hej! Förra veckan började skolorna i Stockholm, och i och med det så börjar också vardagen på riktigt för de flesta av oss. Själv har jag redan hunnit jobba i typ tre och en halv vecka, så vardagslunken är så gott som redan här. Med vardagen kommer också lite andra matvanor. Vi kan inte längre lägga ett […]