fbpx

Världens Godaste Guacamole – Tack Rosa Mexicano!

Hej! Vi sitter i Los Angeles och har det ganska nice just nu. Igår var vi i Santa Monica och strosade runt, spelade arkadspel (mrs Pac Man!) på den berömda piren och scoutade Pacific Bluepoliser (som nu för tiden verkar klä sig i svart). Vi är här en vecka för att hälsa på min svåger […]

Lyxig vegetarisk pytt i panna

Hej! Nu är det bara två veckor kvar tills jag slutar på Fryshuset och börjar jobba heltid med bloggen. Jag är ganska rejält utfasad från de flesta processerna på jobbet och börjar lite så smått kunna känna av hur det ”nya livet” kommer att bli. Känns riktigt ballt, men ganska konstigt! Väldigt mycket av det […]

Cheese 'n chips – Video!

Hej! Förra veckan släpptes ju det nya vinet i Patchworkserien som jag samarbetat med under 2016. Vi vill visa att vin och vego verkligen kan passa jävligt bra ihop, och att det absolut att vara en livsnjutare på alla möjliga sätt och vis oavsett om man äter kött eller inte. Snarare borde man väl vara […]

Panerade Quornfileer med curry mangosås

Jag måste erkänna att det känns lite som en pudel det här. Jag vet inte hur många gånger jag har snackat skit om panerade quornfiléer när jag raljerat över dåliga exempel på vegetarisk mat i skolor eller på restauranger. Och här står jag och skamlöst levererar precis just det. Panerade quornfiléer. Med gurkstavar, kall sås […]

Vegetariska kåldolmar, vardagshusmanstema!

Hej där vänner! Idag kom jag hem från en låååång veckas fantastiska äventyr i Asien där jag varit för att scouta vad som händer i östanland på vegofronten. Men, mer om det i ett annat inlägg. För nu jävlar ska vi laga husmanskost! Jag bara ÄLSKAR kål. Det är en så sjukt underskattad grönsak. Överlag skulle […]

Kronärtskocka med basilikaolja och veganaioli

Hej vänner! Som ni kanske vet så är jag en sucker för det här med mattraditioner och säsongsbetonad mat. Även när de rör sjukt köttiga grejer som jag egentligen inte riktigt befattar mig med i övrigt, typ att grilla på somrarna eller att svulla i kräftdjur i slutet av sommaren. Jag är av den fasta […]

Grekisk sallad med dijonmarinerade quornfiléer och tsatsiki

Hej! Semestern är slut. Jag är tillbaks i Stockholm, och måste ta mig själv i kragen på nytt. Dags att leverera! Det har varit lite dåligt på bloggfronten de senaste två veckorna (förlåt!). Jag skyller på att jag varit ute på landet där jag haft rutten uppkoppling och där vi lever på en ynka solcellspanel […]

Havshalloumi – favorit i repris!

Hej! Det har blivit väldigt mycket Oumph och Quorn här nu å senaste, due to our cool little cooperation på Jävligt God BBQ. Men det betyder ju verkligen inte att det är det enda som jag grillar här i världen. Jag är fortfarande dödligt förälskad i halloumi till exempel. Ack, om bara tofu hade kunnat […]

Vegansk hamburgerdressing

Hej hej! Under sommaren så har jag snickat vidare på det burgardressingrecept som jag haft här på bloggen ett par år och som även finns med i min kokbok Jävligt God BBQ. Ursprungligen kommer receptet ifrån en youtubefilm jag såg där de hade ”avkodat” McDonalds BigMacdressing. Så klart man var tvungen att testa den grejen?! […]

Veganska Oumphburgare och helvecka med Orlando’s Jamaican på Fårö

Hej! I skrivande stund sitter jag i soffan i sommarhuset på Skånes västkust, långt ifrån föregående veckas eskapader på Gotland. Ganska trött, men jävligt lycklig och stolt över att ha lyckats med vad som verkligen visade sig vara något av ett eldbad för en hobbykock som myself. I en hel vecka har jag roddat oljefatsgrillen […]

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Veganskt eller vegetariskt
Tillfälle
Typ av mat
Egenskaper
Passar denna säsong
Recept Från Världens Hörn
Högtider
Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT