fbpx

Panerade Quornfileer med curry mangosås

unnamed
Jag måste erkänna att det känns lite som en pudel det här. Jag vet inte hur många gånger jag har snackat skit om panerade quornfiléer när jag raljerat över dåliga exempel på vegetarisk mat i skolor eller på restauranger. Och här står jag och skamlöst levererar precis just det. Panerade quornfiléer. Med gurkstavar, kall sås och klyftpotatis. =/ 😉
Men ja. Jag tar tillbaks allt. Förlåt quornfiléen! Jag erkänner, du är faktiskt fett god att panera. I alla fall om man gör det rätt, och med rätt tillbehör. Och rätt tillbehör, i alla fall om du frågar min tio åriga bonusdotter och hennes bästa kompis som goffade i sig det här i helgen, det är curry mangosås!
dsc_3187
Och vad är det då, kanske ni undrar? Jo serrni, det visste jag inte heller innan kusinbarnen introducerade oss för Heinz curry mangosås som de öste över sina chicken nuggets förra sommaren. Det är en väldigt söt och currydoftande dressing som ersätter ketchup till olika typer av kycklingrätter. Och ungarna är helt besatta i den. Så varför, tänkte jag då, inte försöka göra en egen variant?
Jag tog utgångspunkten i Zeinas Kitchens kalla currykycklingsröra, och gav den som vanligt min egen lilla vegotwist. Tack Zeina, receptet var awesome!
dsc_3205

dsc_3196
dsc_3204

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

Med Curry Mangosås
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
2 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
2
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!