Friterad portabelloburgare a.k.a The Monster

Under mina försök att täcka in #sthlmsbestvegoburgers (minus ändelsen) så har jag konstaterat att det finns en ohejdad fascination där ute bland Stockholms krog och foodtruckvärld kring friterade portabelloburgare. Käk har en. Angry Diner har en (recension kommer). Och tonvis med andra ställen har en ofriterad och helstekt svampbiff i sin burgare. Så jag tänkte, […]
BBQ Baked Beans från Jamie's Food Tube

Det här mina vänner, kan vara ett av 2015 års bästa tips. Så håll i er. Jamie Olivers youtubekanal, Jamie’s Food Tube är helt amazing. Över 500(!) 3-10 minutersvideos med sjukt inspirerande matlagning. Det är ingen hemlighet att jag är ett enormt Jamie Oliver fan. Jag tycker att hans approach till matlagning är grym. Enkla […]
Recension: Bröderna Olssons vegoburgare

Jag har recenserat Bröderna Olssons burgare tidigare här på bloggen, men då var det bara deras á la carte burgare som serveras på ovanvåningen som avhandlades. Jag har också skrivit om deras vegochili. (Ja. Jag gillar stället. Jag erkänner.) Nu när jag har tagit upp jakten på #sthlmsbestvegoburger och som ett led i detta betar […]
Ungsgratinerade nachos med västerbottensost och hemmaskruvad tacofärs

Som ni märker är jag inne i en period då jag äter en massa sallad och nyttigheter. Haha. Eller inte. Jag skulle vilja ursäkta det med att jag springer en massa och håller min metabolism på topp, men tyvärr har jag problem med knäna så det blir inte riktigt så heller. Jag får helt enkelt skratta […]
Världens godaste halloumiburgare(?!)

Så här mitt i vintern kan det finnas en poäng i att drömma sig tillbaks till sommaren och all den där fantastiska maten man (läs jag) käkade då. Tomater som exploderar av smak, grillat i mängder och kvällar då solen nästan aldrig gick ner. Det här receptet har jag sparat på till en dag som […]
Lingonparfait med hemmagräddade havreflarn

Äntligen har stressen lagt sig något. Julklapparna är öppnade. Julmaten är lagad. Lägenheten är hyfsat välstädad och insikten om att jag har två veckors ledigt framför mig börjar långsamt sjunka in. Gud. Vad. Skönt. Men att hålla på med bloggen är för mig allt annat än jobb, så det ska bli ett nöje att få […]
Gräddstuvade veganska köttbullar!

Idag, 1 november är det den Veganska Världsdagen! Jag älskar att fira temadagar. Det är det perfekta tillfället både för att fira, och för att få inspireras lite och kanske testa något nytt. Faktum är att om man googlar lite, så är det faktiskt en temadag för något varenda jäkla dag. Så, om du är […]
Vegetarisk ceasarsallad med halloumi

Hej! Jag måste bara ta och åter igen säga hur glad jag är för att ni läser bloggen, kommenterar och följer det jag skriver här. Det gör mitt liv sjukt mycket rikare och hela grejen med skrivandet så väldigt mycket roligare. Jag har funderat en hel del på det här med motivation, målsättningar och syftet […]
Boken Bloody Good Vegetarian BBQ är här!

Det känns otroligt kul att äntligen kunna presentera vad jag och mina polare på Owl Streets har jobbat på under större delen av sommaren. Som ni vet så har vi under de senaste månaderna lanserat ett gäng riktigt schyssta receptposters tillsammans. Veggie Burger, Fooled Pork, Halloumi Skewers, Quesadillas och The Mother of All Tomato Salads. Men det […]
Gräddstuvade vegetariska köttbullar med hasselbackspotatis, pressgurka och rårörda lingon

Det här mina vänner. Det är husmanskost at it’s best. Och, precis som min pappa en gång i tiden lagade det så är det också drypandes av fett och godsaker, precis som det ska vara. Det här är mat anpassad för att hålla igång en hel bondfamilj efter en hård dags arbetande på gården. Då […]