fbpx

Grönkålstabbouleh med tempehkebab och bönkräm

Klimatsmart och näringspackat! Från boken Vego i Världsklass.
” En matig och klimatsmart och näringspackad version av tabbouleh med matvete och grönkål istället för bulgur och persilja! Och tempehkebab! ”
– Gustav

Receptet: Grönkålstabbouleh med tempehkebab och bönkräm

4 portioner

Ingredienser

Tempehkebab

Tempeh 400 g
Vitlöksklyftor 2 st
Kummin 1 msk
Rökt paprikapulver 1 msk
Torkad oregano 1 msk
Japansk sojasås 1 msk
Rapsolja 1 msk
Rikligt med svartpeppar Efter smak

Grönkålstabbouleh

Mathavre 4 dl
Grönsaksfond 1.5 msk
Tomater 3 st
Sockerärtor 150 g
Kruka mynta 1 st
Färsk grönkål 200 g
Vitlöksklyftor 3 st
Olivolja 1.5 msk
Citron, saften 1.5 st
Salt och svartpeppar Efter smak

Bönkräm

Burk cannellinibönor à 380 g 1 st
Vitlöksklyftor 2 st
Olivolja 1 tsk
Spiskummin 1 tsk
Rökt paprikapulver 1 tsk
Citron, saften eller 1 msk vitvinsvinäger 0.5 st
Salt och svartpeppar Efter smak

Gör så här

Tempehkebab

Grönkålstabbouleh

Bönkräm

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Veckomeny v 21 2023
Bloggen: Grönkålstabbouleh med tempehkebab

Hej Vänner!

Här kommer nästa veckas veckomeny! Den är precis som förra veckans meny köpbar med knappen nedanför om du vill få hem rätterna till dörren, eller vill fixa en prisjämförd inköpslista!

Veckan som gick hade vi ingen ordinarie veckomeny utan jag satte ihop en temakasse med en hel grillbuffé för dem som vill ha en sådan inför sommaren. Denna vecka är veckomenyn tillbaks som vanligt och vi har en riktig höjdarkasse! Pasta pesto, kebabspett, tabbouleh, biffstroganoff och smarriga burgare med ärtguacamole. Det går verkligen att grilla ganska mkt i den här menyn också, men allt funkar också precis lika bra på spisen och i ugnen.

Köp kassen på knappen här!

Måndag – Pasta

med cashewnötter och näringsjäst

Vi börjar veckan med en riktigt god klassiker, pasta pesto! Jag gör min veganska pesto med cashewnötter och näringsjäst istället för med parmesan. Köp näringsjäst på happyvegan.se!

Tisdag – Världen runt!

Klimatsmart och näringspackat! Från boken Vego i Världsklass.

På tisdagen käkar vi en smarrig och matig grönkåls och matvetetabbouleh! Inte riktigt som originalet, men väldigt god och hälsosam. Till det stekte jag tempehkebab, men om du inte gillar tempeh kan du använda vilken sorts vegokött som helst med samma kryddning.

Onsdag – Lillördag

gjorda på formbar färs

Jag tycker att vi tar fram grillen på lovet! Det här är riktigt smarriga kebabspett som inte alls är så jobbiga att göra, trots många kryddor i receptet. Om du inte orkar grilla så funkar spetten fint att köra i ugn, eller så kan du steka järpar av dem istället och köra grönsakerna på en ugnsplåt.

Torsdag – Husman

En riktigt härlig husmansklassiker!

Fredag – Fredagsmys (street food)

rostad majs, och salsa verde

Vi avslutar veckan med ett par riktigt maffiga burgare! Du måste inte köra dubbla burgare om du inte vill men kombon av ärtguacamole och Bärtas saftiga tempehburgare är fantastisk! Hittar du inte Bärtas burgare så funkar vilka vegoburgare som helst.

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!