4
portioner
Ingredienser
Pesto
Krukor färsk basilika | 2 st |
Klyftor vitlök | 2 st |
Pinjenötter | 40 g |
Rostade salta cashewnötter | 1 dl |
Ev. näringsjäst | 2.5 msk |
God olivolja | 0.7 dl |
Nypa flingsalt | 1 st |
Krukor färsk basilika | 2 st |
Klyftor vitlök | 2 st |
Pinjenötter | 40 g |
Rostade salta cashewnötter | 1 dl |
Ev. näringsjäst | 2.5 msk |
God olivolja | 0.7 dl |
Nypa flingsalt | 1 st |
Hej Vänner!
Här kommer nästa veckas veckomeny! Den är precis som förra veckans meny köpbar med knappen nedanför om du vill få hem rätterna till dörren, eller vill fixa en prisjämförd inköpslista!
Veckan som gick hade vi ingen ordinarie veckomeny utan jag satte ihop en temakasse med en hel grillbuffé för dem som vill ha en sådan inför sommaren. Denna vecka är veckomenyn tillbaks som vanligt och vi har en riktig höjdarkasse! Pasta pesto, kebabspett, tabbouleh, biffstroganoff och smarriga burgare med ärtguacamole. Det går verkligen att grilla ganska mkt i den här menyn också, men allt funkar också precis lika bra på spisen och i ugnen.
Köp kassen på knappen här!
Vi börjar veckan med en riktigt god klassiker, pasta pesto! Jag gör min veganska pesto med cashewnötter och näringsjäst istället för med parmesan. Köp näringsjäst på happyvegan.se!
På tisdagen käkar vi en smarrig och matig grönkåls och matvetetabbouleh! Inte riktigt som originalet, men väldigt god och hälsosam. Till det stekte jag tempehkebab, men om du inte gillar tempeh kan du använda vilken sorts vegokött som helst med samma kryddning.
Jag tycker att vi tar fram grillen på lovet! Det här är riktigt smarriga kebabspett som inte alls är så jobbiga att göra, trots många kryddor i receptet. Om du inte orkar grilla så funkar spetten fint att köra i ugn, eller så kan du steka järpar av dem istället och köra grönsakerna på en ugnsplåt.
En riktigt härlig husmansklassiker!
Vi avslutar veckan med ett par riktigt maffiga burgare! Du måste inte köra dubbla burgare om du inte vill men kombon av ärtguacamole och Bärtas saftiga tempehburgare är fantastisk! Hittar du inte Bärtas burgare så funkar vilka vegoburgare som helst.
Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?
Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.
Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.
Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på [email protected] eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!
Tack! /Gustav
Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?