Vegansk Pasta Pesto

med cashewnötter och näringsjäst

- Gustav, skribent

” Ett enkelt och jävligt gott veganskt pestorecept med cashewnötter som ger en otroligt krämig och god pesto genovese utan parmesan! ”

Receptet: Vegansk Pasta Pesto

4 portioner

Ingredienser

Pesto

Krukor färsk basilika 2 st
Klyftor vitlök 2 st
Pinjenötter 40 g
Rostade salta cashewnötter 1 dl
Ev. näringsjäst 2.5 msk
God olivolja 0.7 dl
Nypa flingsalt 1 st

Gör så här

Pesto

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Vegansk pasta pesto


Hej!
Jag insåg när jag lagade den här rätten igår att jag har väldigt många olika pasta pesto-recept på bloggen, men faktiskt inte ett enda enkelt rakt upp och ner helt enkelt bra veganskt pasta pesto-recept. Det närmsta är mina veganska gnocchis med nötpesto, men då det inte alltid är det folk är ute efter, utan helt enkelt bara ett bra och enkelt veganskt pestorecept så tänkte jag att jag skulle ge er ett sådant!
Det här är precis som väldigt många andra av mina veganska pastarecept baserat på cashewnötter och näringsjäst istället för parmesan, och det är helt enkelt för att det funkar så rackarns bra!
Det andra stora tricket till att få till den här rätten på absolut bästa sätt är att 1) inte snåla med varken salt eller vitlök och att 2) spara en mugg med pastavatten som du spär ut såsen med efter att du blandat ner den i pastan! Det gör hela världens skillnad och ger dig den där perfekt krämiga såsen – med eller utan parmesan!

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates required



0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på [email protected] eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT