Vegetarisk julbordsspecial – Vegoskolan del 2

Hej! Hoppas allt är fint med er! Själv har jag det fint, min rygg har artat sig sedan förra veckan, bloggen knatar på för fulla muggar och snart är det banne mig jul dessutom! För mig som egenföretagare innebär det kanske inte riktigt exakt samma superledighet som för en del andra, men å andra sidan […]

Vegoskola med Expressen Mitt Kök – Avsnitt 1 Vegokorv

Hej! I förmiddags kilade jag runt i min lokala matbutik i ett par timmar tillsammans med en journalist ifrån Expressens matsida Mitt Kök och filmade ett helt gäng avsnitt av en gemensam liten vegoskola som vi kommer att sända på deras sida under de kommande veckorna. Tanken är att i ett gäng korta klipp ge […]

Bre grönt – frukostutmaning med Flora

Hej! Hoppas att allt är bra med er! Den här veckan har jag tagit på mig en rolig utmaning (som dock inte alls är så svår, jag gör det nästan ändå nuförtiden!) tillsammans med Flora att äta en mer växtbaserad frukost i en vecka. Vi gör det i kampanjen #BreGrönt för att uppmärksamma att Flora […]

Vegansk tunnbrödsrulle med skagenröra

Hej hej! Som ni kanske märkt om ni följt mig på instagram så är jag ett enormt fan av food trucken Vegan Soul Train. De har tagit det här med vegansk street food till en helt annan nivå med sina pulled chicken burgare, dönertallrikar och inte minst deras prisvinnande skärgårdsrulle. En mäktig tunnbrödrulle fylld med […]

Jävligt God Sommar, Avsnitt 5 – Knäckepizza och blåbärspaj

Hej! Tiden bara flyger, och nu har det gått en vecka till vilket innebär att det är dags för ännu ett avsnitt av Jävligt God Sommar – Jävligt Gotts helt egna lilla Youtube-matlagningsprogram! Idag lagar vi bakisbrunch i form av en massa olika knäckepizzor och blåbärspaj. Jag har skrivit om bägge receptet förut här på […]

Vegansk chorizopasta med grönsaker

Hej! Hoppas att allt är bra med er! Jag jobbar som ett djur just nu med alla olika projekt som är på gång. Böcker som ska släppas, en matlagningskurs nästa vecka (som ni gärna får anmäla er till om ni vill och kan, den är gratis och i samarbete med Upplands Väsbys kommun! Anmälan och […]

Månadens instagram: mars – april

Som ni kanske märkt så har de senaste två månaderna inte varit de absolut aktivaste om man talar om antalet blogginlägg. Till stor del handlar det om att större delen av min skrivarenergi just nu går åt till att fixa med den nya kokboken som kommer ut om ca en månad. Den kommer att bli […]

Vegetarisk Halloweenmat

Mörkret och vintertiden har lagt sig över Sverige och återigen är det dags för den läskigaste högtiden på året. Monster, zombies, spöken och häxor kryper fram ur skrymslen och vrår och drar skrikande ut över nejden på jakt efter dödskalleformade smågodisar. Personligen föredrar jag zombies. Det finns något särskilt i hur de obevekligt och skitläskigt […]

Knäckepizza enligt Jävligt Gott

Knäckepizza alltså! TACK Leksand. Tack. Jag är nästan frestad att låta det räcka med det. Som uppväxt Borlängeson har jag sällan varit så stolt över mitt län som nu. Tyvärr så har Leksand historiskt sett (i alla fall under min uppväxt) konstant underlevererat. Lite för regniga midsommar och ett hockeylag som aldrig lyckades vinna när […]

Porotos granados – på steroider

Jag skriver sporadiskt men ändock. Hösten har kommit och med den nya rutiner, nytt jobb och nya saker som ska hinnas med och passas in i bilden av mig själv. Det tar ganska mycket tankekraft och tid och lämnar ganska lite över för matlagning eller bloggande. Jävligt gott och jag har kommit att växa ihop […]