fbpx

Jävligt God Sommar, Avsnitt 5 – Knäckepizza och blåbärspaj


Hej!
Tiden bara flyger, och nu har det gått en vecka till vilket innebär att det är dags för ännu ett avsnitt av Jävligt God Sommar – Jävligt Gotts helt egna lilla Youtube-matlagningsprogram! Idag lagar vi bakisbrunch i form av en massa olika knäckepizzor och blåbärspaj.
Jag har skrivit om bägge receptet förut här på bloggen (pajen, och pizzorna1 och pizzorna 2), och de är verkligen två stycken av mina egna favoritrecept. I kombo blir de dessutom en helt fantastisk bakisbrunch om man som vi här i avsnittet innan hade en stor burgarfest kvällen innan som kanske blev aningen blötare än vanligt.
Knäckepizza är verkligen guds gåva till mänskligheten. Eller kanske snarare Leksandsknäckes gåva till Sverige, för de var de som först lanserade idén i en reklamkampanj för ett par år sedan. Jag blev frälst på stört och har lagat dem like there was no tomorrow ända sen dess.
IMG_7507
IMG_7544
Grundtesen är enkel. Du tar en rund knäckeplatta, blandar en tomatsås av tomatpure, olivolja och kryddor som du brer på mackan istället för smör, och sen på med valfri topping. Grädda i ugnen och sen är du klar! Det tar 15 minuter, är mycket nyttigare än vanliga pizzor och minst lika gott, om inte godare!
När vi var ute och filmade det här avsnittet så gjorde jag dock tabben att använda upp halva tuben tomatpuré till hamburgarna kvällen innan. Det är därför jag spär ut såsen med vatten här i avsnittet, och använder ganska lite per pizza. Egentligen rekommenderar jag ca 1/3 tub koncentrerad tomatpure per pizza.
Här har ni också lite bilder från när vi var ute och plockade bär dagen innan. Det fanns verkligen huuuuuur mycket som helst, både smultron och blåbär. Ofantligt gott, vilket lilltjejen kunde intyga till fullo!
Vi fick tyvärr heller inga bra videobilder av det färdiga pajresultatet. Men det betyder inte att den inte blev snygg. Kolla här vettja! Smarrigt värre.
IMG_7565

I avsnittet gjorde vi flera olika pizzor. Bland annat en med vegankorv, prästost och tomat. En med vegobiffar, rödlök och chili och en pizza bianco med rödlök, mozzarella och prästost.
IMG_7577

IMG_7540
Version 2

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

enkel och jättegod pizza gjord på knäckebröd
grundrecept som går att variera
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!