Semmelburgaren

Hej! Så här i semmeltider tävlar visst alla i att hitta på nyskapande sätt att servera semlor på och banne mig om jag ska vara sämst. Jag har aldrig varit mycket för sötsaker och bakverk, så det kändes givet att om Jävligt Gott någonsin skulle göra en egen version av en semla så skulle det […]

Recension: Max Hamburgares nya BBQ Halloumi kampanjburgare

Hej! Jag är nyss hemmkommen ifrån Max Hamburgares provkök där jag som en del av en liten exklusiv skara (höhö) fått testa Max nya vegetariska kampanjburgare som släpps nu den 19 januari! Det är en så kallad Grand Deluxeburgare, dvs modell större och namnet säger egentligen allt – BBQ Halloumi. Det är en jätteburgare med […]

Recension: Vegan Soul Train – Sveriges bästa vegan street food!

Hej på er! Hoppas allt är fint! Själv har jag precis avslutat min första vecka som heltidsmatbloggare och är mitt inne i en sjukt intensiv tävlingsvecka med Matbloggspriset Folkets Val som avslutas på onsdag, 19:e oktober. Sjukt roligt, och jättestressigt när vi tillsammans försöker sätta vegokäk på kartan genom att vinna Sveriges största pris för […]

Vegetarisk kobideh kebab

Hej! Som ni kanske vet så är ett av mina projekt framöver att driva #passionmatlagning tillsammans med fantastiska Zeina ”Zeinas Kitchen” Mourtada på Fryshuset Grundskola Västra i Husby. Det är en Elevens Val kurs som vi kommer att hålla hela läsåret 2016/2017 och som går ut på att vi vill försöka lära eleverna på skolan […]

Vegansk Texas chili, enklare (och godare?) recept

Hej! För ungefär en månad sedan var jag iväg och lagade mat åt några vänner på en större hemmafest/minifestival som de arrangerade hemma på sin fantastiska gård. De hade en enkel murad utegrill, och ville gärna att jag skulle laga min texas chili med tillbehör (bland annat en helt sjukt god guacamole som jag snart […]

Patchworks nya röda är här! Ekologiskt veganvin från Italien

Hej! Som ni säkert vet så är jag ambassadör för Patchwork – Vinet till Vego, som jag gjort ett gäng olika recept och receptfilmer tillsammans med. Vår idé är att para vin med vegetarisk mat och visa att vego inte alls behöver vara pretto och hälsosamt, utan absolut kan handla om livsnjuteri och ett gott […]

Grekisk sallad med dijonmarinerade quornfiléer och tsatsiki

Hej! Semestern är slut. Jag är tillbaks i Stockholm, och måste ta mig själv i kragen på nytt. Dags att leverera! Det har varit lite dåligt på bloggfronten de senaste två veckorna (förlåt!). Jag skyller på att jag varit ute på landet där jag haft rutten uppkoppling och där vi lever på en ynka solcellspanel […]

Grillad savoykål med kapris och citron

Hej! Den senaste veckan har jag varit nere i Astrid Lindgrenland och sommarhuset som mina föräldrar köpte för 30 år sedan, sommaren innan jag föddes. Det är ett helt fantastiskt rött trähus byggt 1910 som ligger uppe på en kulle, med höga träd och syrenbuskar runtomkring och skog och ängar vart man än ser. Vi […]

Balsamicohalloumi

Hej! Jag ska precis börja packa för att åka ut till landet igen efter en helgs landande i civilisationen för ett bröllop. Så det blir ett lite kortare och snabbare inlägg än vanligt. Men låt det inte lura er, för jävlar i lådan vad det här var ett smarrigt recept! Då halloumi är ganska salt […]

Havshalloumi – favorit i repris!

Hej! Det har blivit väldigt mycket Oumph och Quorn här nu å senaste, due to our cool little cooperation på Jävligt God BBQ. Men det betyder ju verkligen inte att det är det enda som jag grillar här i världen. Jag är fortfarande dödligt förälskad i halloumi till exempel. Ack, om bara tofu hade kunnat […]