Det här är ännu ett av mina favoritrecept när det ska lagas snabb lunch. Kryddigt och härligt.
Pastan som jag använde var någonting nytt jag hittade i hyllan och som verkar mycket lovande. Zeta har en ny pasta-linje som fått deras fancy-italianstämpel ”Casa di Luca” och som kommer i ett vackert Celeste-blå paket. Den kommer i nio olika former och är allesammans gjorda på 100 % ”Kronos” durumvete, det enda undantaget är pappardellen som innehåller ägg från frigående höns. Dessutom ska degen vara extra fast och lätt att koka al dente vilket ger ett lågt GI värde och pastan är gjord endast på bronsvalsar vilket gör att såsen fastnar extra bra, allt i sann italiensk anda. Fantastiskt!
Nu, jag kan inte direkt uttala mig om hela den där GI grejen, men nu efter att ha testat spagetti no. 5 från serien så går jag i alla fall i god för såshållar-, al dentekokar- och godhetsfaktorerna. Ny favoritpasta, utan tvekan!
Läs mer om den här i ett pressmeddelande från Zeta som riktigt får munnen att vattnas på en.
Pastasåsen är som jag sa både snabb och god, även om de här bilderna inte gör den rätta. Fega inte med kryddningen!